Ο νέος κεντρικός σταθμός των δημοσίων συγκοινωνιών της Πάφου, τα έργα για αναβάθμιση του δικτύου των δημοσίων συγκοινωνιών σε όλη την χαμηλή περιοχή και η αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου των λεωφορείων, άλλαξαν ήδη σε δραστικό βαθμό τα δεδομένα στον κλάδο το 2024, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις δημόσιες συγκοινωνίες της Πάφου.

Αυτό επισημαίνουν παράγοντες της επαρχίας Πάφου, τονίζοντας ότι οι νέες εγκαταστάσεις του Οργανισμού που λειτουργούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον παραδοσιακό χώρο της «Καραβέλλας», συνέτειναν ήδη στην βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και της καθημερινότητας του επιβατικού κοινού. Περί τις 12 χιλιάδες επιβάτες ημερησίως εξυπηρετούνται πλέον με τον αρμόζοντα τρόπο για τοπικές και για υπεραστικές διαδρομές, παρατηρούν.

Μετά την ολοκλήρωση των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων στην «Καραβέλλα», αλλά και των δύο νέων σταθμών μετεπιβίβασης στις τουριστικές περιοχές Τάφοι των Βασιλέων και λιμανάκι ωστόσο, οι αρμόδιοι φορείς της επαρχίας στρέφουν την προσοχή τους στα πολλά άλλα έργα που πρέπει να εκτελεστούν για να μπορεί κάποιος να πει ότι η Πάφος απέκτησε σύγχρονες υποδομές δημοσίων συγκοινωνιών.

Στο επίκεντρο πλέον είναι η βελτίωση των στάσεων και των στεγάστρων, αφού τόσο εντός όσο και εκτός των αστικών περιοχών η κατάσταση  χαρακτηρίζεται απαράδεκτη. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν υπάρχουν καν στέγαστρα και αν υπάρχουν είναι ανόμοια και ποικιλόμορφα τόσο σχεδιαστικά, κατασκευαστικά όσο και στα υλικά, ενώ δεν περιλαμβάνουν κανένα ίχνος τεχνολογίας.  

Το σημαντικό είναι, παρατηρούν φορείς της πόλης, πως η λειτουργία του ολοκαίνουργιου κεντρικού σταθμού των δημοσίων συγκοινωνιών Πάφου έχει ήδη τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό την συνδεσιμότητα των τουριστικών περιοχών σε Πάφο, Γεροσκήπου και Πέγεια.