Η κατάσταση στην Κύπρο αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας είναι στο στάδιο αυτό ακόμη διαχειρίσιμη, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν έτοιμο για κάθε περίπτωση όχι μόνο πλάνο Β, αλλά και πλάνο Γ, τόνισε ο Υπουργός Υγείας. Μιλώντας κατά την περιοδεία του στο Νοσοκομείο Πάφου, ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα τόνισε επίσης ότι η κρισιμότητα των στιγμών έχει ωθήσει το υπουργείο του και τους επιστήμονες που συνδράμουν το έργο του, στο να προβαίνουν σε επισκόπηση της κατάστασης όχι μόνο καθημερινά, αλλά ανά ώρα.

Ο Υπουργός Υγείας εξέτασε με τους συνεργάτες του και τους αρμόδιους του ΟΚΥΠΥ την ετοιμότητα του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου και ευχαρίστησε τους επαγγελματίες υγείας για τις άοκνες προσπάθειες τους, διαβεβαιώνοντας τους ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους και θα κάνει ότι μπορεί να τους βοηθήσει. 

« Με αυτή την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια μας κάνουν, να νιώθουμε περήφανοι για τα αποτελέσματα που έχουν επιτύχει», είπε.

Αναφερόμενος στην ραγδαία επιδείνωση των επιδημιολογικών δεικτών το τελευταίο διάστημα ο κ. Χατζηπαντέλα παρατήρησε ότι δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό στην Κύπρο από ότι σε άλλες χώρες στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δρ Βωνιάτης: Περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων λόγω Όμικρον

« Το σημαντικό με αυτά τα κρούσματα είναι να βλέπουμε τις νοσηλείες», ανέφερε. « Δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε πίεση την συγκεκριμένη στιγμή, αλλά είναι ένα θέμα που το βλέπουμε ανά ώρα πλέον».  

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθυντής Διεύθυνσης Λεμεσού – Πάφου Χρίστος Νικολάου ανέφερε ότι η  ολοκλήρωση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Πάφου, αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.  Το χαρακτήρισε δε σημαντικό έργο υποδομής με το οποίο ενισχύεται ο δημόσιος τομέας της υγείας στην Πάφο. 

« Η νέα μονάδα αιμοκάθαρσης θα είναι σύγχρονη, με υψηλές αισθητικές και ποιοτικές απαιτήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των ασθενών, που θα νοσηλεύονται και του προσωπικού που θα απασχολείται σε αυτήν», τόνισε « Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η λειτουργικότητα του Νοσοκομείου Πάφου και θα αναβαθμιστεί το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς».