Στη σύλληψη του 61χρονου πρώην διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου για υπό διερεύνηση υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της κλοπής ποσού €234.550 και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προχώρησε χθες το ΤΑΕ Λεμεσού. Ο 61χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησής του ενώ προφορικά αρνείται ανάμιξη.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε όπως πληροφορείται ο «Φ», στις 29 Δεκεμβρίου 2021 από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού LTD και Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, καθώς μετά από λογιστικό έλεγχο στα βιβλία της εταιρείας, διαπιστώθηκε έλλειμμα που αγγίζει το ποσό των €234.550 για τα έτη 2017 μέχρι 2020.

Μετά και την καταγγελία της υπόθεσης στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού, οι ανακριτές προχώρησαν στη λήψη καταθέσεων από τους λογιστές της εν λόγω εταιρείας, οι οποίοι διαπίστωσαν και το συγκεκριμένο έλλειμμα. Τα πρόσωπα αυτά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις καταθέσεις τους στις 2 Ιανουαρίου 2022, ανέφεραν πως ο 61χρονος ύποπτος ήταν το πρόσωπο που είχε την αρμοδιότητα των εισπράξεων και των καταθέσεων των χρημάτων από τις παραστάσεις που πραγματοποιούνταν στο Παττίχειο, στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις και κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, διαφάνηκε εκ πρώτης να απουσιάζει το πιο πάνω ποσό από εισπράξεις εισιτηρίων παραστάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί για τα πιο πάνω έτη. Πρόκειται για εισπράξεις από εισιτήρια που εκδόθηκαν από τα ταμεία του θεάτρου.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», το ΤΑΕ Λεμεσού εστιάζει τις έρευνες του στις εισπράξεις από τα εισιτήρια των παραστάσεων καθώς ο ύποπτος ως ο διευθυντής της εταιρείας ήταν και αρμόδιο πρόσωπο για την κατάθεση των χρημάτων. Συγκεκριμένα, στον 61χρονο ύποπτο παραδίδονταν στο τέλος κάθε παράστασης οι εισπράξεις των εισιτηρίων από τα ταμεία και αυτός όφειλε ως διευθυντής να προχωρεί σε καταθέσεις των εισπράξεων στους λογαριασμού της εταιρείας. Αντί αυτού, ο ύποπτος φέρεται πως οικειοποιείτο τα χρήματα αυτά.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των ερευνών του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν τεθεί και οι διάφορες παραστάσεις και παραγωγές όπως και συναυλίες ξένων καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Παττίχειο Θέατρο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια ποσά που πληρώθηκαν, δεν καταβλήθηκαν ποτέ στους λογαριασμούς της εταιρείας. Συγκεκριμένα, ενώ οι παραγωγοί πλήρωναν κανονικά τα έξοδα για ενοικίαση του θεάτρου, τους υπαλλήλους και τον φόρο θεάματος, μέρος των χρημάτων δεν καταβαλλόταν στα ταμεία του θεάτρου.

Ο 61χρονος ύποπτος αφού συνελήφθη χθες το μεσημέρι, οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού όπου ανακρινόμενος προφορικά αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού με αίτημα προσωποκράτησής του.