Μαζική και με παλμό ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην είσοδο της Χλώρακας για την αφόρητη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει παράνομα διαμένοντες αλλοδαποί στην κοινότητα και την γύρω περιοχή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την κοινοτική αρχή, ομάδες πολιτών και φορείς της Χλώρακας, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που συνέβησαν την περασμένη Τρίτη το βράδυ. Με συνθήματα όπως “Έξω οι παράνομοι από την Κύπρο” και “Διώξτε τους”, οι κάτοικοι της Χλώρακας και γειτονικών κοινοτήτων απαίτησαν την εφαρμογή των διαταγμάτων που ήδη έχουν εκδοθεί και επιβάλλουν τη μη εγκατάσταση άλλων αλλοδαπών στην κοινότητα, αλλά και το κλείσιμο μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος το οποίο στεγάζει χωρίς τις αναγκαίες συνθήκες εκατοντάδες από τους ξένους αυτούς.

Ο κοινοτάρχης Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης, τόνισε ότι πήρε από τον Υπουργό Εσωτερικών διαβεβαιώσεις ότι σε διάστημα 15 ημερών τα διατάγματα αυτά θα έχουν εκτελεστεί και ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί άμεσα στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινητοποίηση για Χλώρακα: Αποφάσεις διϋπουργικής σύσκεψης

 

 

Αντίστοιχες άμεσες ενέργειες του κράτους για την προστασία των ανθρώπων της Χλώρακας ζήτησαν επίσης οι παριστάμενοι βουλευτές Πάφου Χαράλαμπος Πάζαρος και Χρύσανθος Σαββίδης.

 

 

 

Η εκδήλωση, ήταν ειρηνική και έληξε χωρίς έκτροπα, ο κοινοτάρχης Χλώρακας κατέστησε ωστόσο σαφές ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα κλιμακωθούν αν και αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις του κράτους αποδειχθούν λεκτικές μόνο. “Δεν θα περιμένουμε να θρηνήσουμε θύματα και να εκτροχιαστεί η κατάσταση. Ζητούμε να εκτελεστούν τα διατάγματα και να αποφευχθεί η γκετοποίηση και η παραβατικότητα στη Χλώρακα”, τόνισε.