Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της περιοχής Βασιλικού η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 09:40 στις εγκαταστάσεις του Τσιμεντοποιείου Βασιλικού και τέθηκε υπό διαχέιριση από την Πυροισβεστική μετά από μία περίπου ώρα. Όπως τονίζουν, πρόκειται για συχνό φαινόμενο στην περιοχή, το οποίο συζήτησαν και με τους υπουργούς Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις της στο philenews, η πρόεδρος της κοινότητας Ζυγίου, Γεωργία Μιχαήλ, ανάφερε πως σήμερα υπήρξε μεγάλη αναστάτωση των κατοίκων της περιοχής. «Αναστατώθηκε όλο το χωριό, όλος ο κόσμος, το Δημοτικό Σχολείο. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στην περιοχή Βασιλικού», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρκαγιά στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού (εικ. & βίντεο)

Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι και πριν από λίγο καιρό είχε πάλι εκδηλωθεί φωτιά στο Τσιμετοποιείο Βασιλικού, στα ίδια υλικά.

«Τις τελευταίες ημέρες οι κοινότητες της περιοχής είχαμε συνάντηση στο Υπουργείο Ενέργειας, μαζί με την υπουργό Νατάσα Πηλείδου και τον υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή. Συζητώντας τους είχαμε αναφέρει την κατάσταση που επικρατεί με τις βαριές βιομηχανίες στην περιοχή Βασιλικού. Μας διαβεβαίωσαν ότι είναι επιστήμονες που προβαίνουν στις μελέτες, ενώ μας είπαν χαρακτηριστικά “να μη φοβόμαστε”.»

Η κ. Μιχαήλ επανέλαβε ότι το θέμα του Βασιλικού δεν είναι σημερινό και ότι έχουν μεταφέρει αρκετές φορές τις επιφυλάξεις και τους φόβους τους στις αρμόδιες αρχές του κράτους.

«Συνεχώς έχουμε προβλήματα στο Βασιλικό, αλλά η Πολιτεία επιμένει να φέρνει στην περιοχή όσο πιο πολλές βιομηχανικές υπάρχουν. Δεν γίνεται, κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό», τόνισε.