Οι ένοικοι του Συγκροτήματος «Αγ. Νικόλαος» στη Χλώρακα, στη συντριπτική πλειοψηφία οικογένειες Σύριων προσφύγων, πραγματοποιούν ειρηνική εκδήλωση την Δευτέρα 17  Ιανουαρίου, η ώρα 11.00 π.μ. έξω από τα γραφεία της Τμήματος Αναπτύξεων Υδάτων Πάφου (Τέρμα Πλούτωνος, 8201 Γεροσκήπου).

Οι πρόσφυγες σημειώνουν ότι μεταξύ της Κοινοτικής Αρχής και των ιδιοκτητών του συγκροτήματος που διαμένουν υπάρχουν οικονομικές διαφορές οι οποίες ευρίσκονται ενώπιον αρμόδιου δικαστηρίου για να αποφασίσει για το θέμα αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χλώρακα: Άφησαν τους Σύρους χωρίς νερό

Οι Σύροι ζητούν από τις αρχές και ιδιαίτερα από το Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, μέχρι το Δικαστήριο να λάβει τις αποφάσεις του, ασκώντας τις εξουσίες του να επανασυνδέσει προσωρινά το νερό. Σε τέτοια περίπτωση, δηλώνουν έτοιμοι να καταβάλουν τα έξοδα επανασύνδεσης και χρήσης του νερού στα διαμερίσματα που διαμένουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ο περί της Ενιαίας Διαχείρισης Υδάτων Νόμος του 2010 (79(I)/2010), «ο Διευθυντής μπορεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να προβαίνει σε συμφωνίες για την προμήθεια απευθείας σε εγκεκριμένους καταναλωτές, νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

Οι 600 Σύροι πρόσφυγες που διαμένουν στο συγκρότημα «Άγιος Νικόλαος» στη Χλώρακα καταδικάζουν τα βίαια επεισόδια που εξελίχθηκαν στις 3 Ιανουαρίου 2022 στη Κάτω Πάφο και την επομένη στη Χλώρακα.

Ταυτόχρονα, θεωρούν άδικο οι αρχές να τους επιρρίπτουν ευθύνες και να θέλουν να  τιμωρήσουν το σύνολο των προσφύγων για τις πράξεις συγκεκριμένων ατόμων.

«Η στέρηση του νερού είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν μπορεί να αποτελεί εργαλείο είτε για την επίλυση οικονομικών διαφορών είτε για τον εξαναγκασμό των ενοίκων να εγκαταλείψουν τη στέγη τους», επισημαίνουν.