Υπό 8ημερη κράτηση τέθηκαν οι δύο γονείς από την Βουλγαρία, οι οποίοι συνελήφθησαν αργά χθες βράδυ ως ύποπτοι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα τον θάνατο του 3 μηνών βρέφους τους. 

 Όπως έγινε γνωστό, τα ευρήματα της νεκροτομής επί της σορού του βρέφους ανέτρεψαν τα δεδομένα που είχε ενώπιον της η Αστυνομία μέχρι το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών Αγγελικής Παπέττας και Ορθοδόξου Ορθοδόξου διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση ενώ εντοπίστηκαν ενδείξεις κακοποίησης.

Οι δύο ύποπτοι εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου χωρίς να εκπροσωπούνται από δικηγόρο. 

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από τον εξεταστή της υπόθεσης, οι γονείς ανέφεραν σε κατάθεση του ότι μετέφεραν το κοριτσάκι τους το οποίο παρουσίασε σπασμούς και στην συνέχεια έχασε τις αισθήσεις, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Όπως είπε ο 37χρονος πατέρας κατά την διαδρομή προς το νοσοκομείο η μητέρα έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί.

Σημείωσαν ακόμη ότι στις 5 Μαρτίου το βρέφος έκλαιγε και η μητέρα του έδωσε γάλα και αυτό έκανε εμετό και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Σε κατάθεση τους ανέφεραν ακόμη ότι το κοριτσάκι του γεννήθηκε στις 20.12.21, πρόωρο μόλις 7 μηνών και παρέμεινε στην θερμοκοιτίδα για ένα μήνα. Ανάφεραν άκου ότι ουδέποτε το χτύπησαν ή το ταρακούνησαν.

Ωστόσο σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών προκύπτει ότι η βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση που έφερε το βρέφος δεν μπορεί να συμβεί από ατύχημα. Στα ευρήματα των ιατροδικαστών  γίνεται αναφορά ότι αυτά δεν συμβατά ως αποτέλεσμα της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι υπάρχει κακόβουλη τραυματική κρανιοεγκεφαλική κάκωση από πράξη ή πράξεις που περιέχουν βίαιο κούνημα του βρέφους με ή χωρίς πρόσκρουση σε αμβλεία επιφάνεια.

Το Δικαστήριο αφού άκουσε τα γεγονότα τα οποία εκτέθηκαν ενώπιον του, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε την κράτηση των δύο γονέων για περίοδο οκτώ ημερών.