Το νέο κορυφαίο μοντέλο της σειράς διακρίνεται χάρη στις αναβαθμισμένες επιδόσεις οδήγησης σε συνδυασμό με την υψηλή αποδοτικότητα και την εκτεταμένη καθημερινή ευκολία χρήσης που προσφέρει.

Η νέα Cayenne Turbo E-Hybrid Coupe με το πακέτο GT εστιάζει ακόμα περισσότερο στα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης και σε μια ιδιαίτερα αθλητική εμφάνιση.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της νέας Cayenne στις αρχές του 2023, η Porsche ολοκληρώνει την έντονα ανανεωμένη τρίτη γενιά αυτού του επιτυχημένου SUV με ένα νέο κορυφαίο μοντέλο.

Όπως και στο παρελθόν, η ισχυρότερη Cayenne είναι ένα υβριδικό μοντέλο τύπου plug-in. Η Porsche αναβάθμισε με διάφορους τρόπους την τεχνολογία σε αυτό το μοντέλο που διαδέχεται την Cayenne Turbo S E-Hybrid, επιτυγχάνοντας σημαντικά οφέλη ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική αυτονομία και τις επιδόσεις.

Τόσο η καθημερινή ευκολία χρήσης όσο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης επωφελούνται σημαντικά από αυτές τις αλλαγές. Ένας ηλεκτροκινητήρας 176 ίππων συμπληρώνει τον εκτενώς ανανεωμένο τετράλιτρο κινητήρα V8 twin turbo των 599 ίππων. Τα δύο κινητήρια σύνολα αποδίδουν συνδυαστικά 739 ίππους και μέγιστη ροπή 950 Nm. Οι επιδόσεις της Cayenne Turbo E-Hybrid δικαιολογούν με το παραπάνω την τιμή της ως κορυφαίο μοντέλο της σειράς. Η νέα Cayenne Turbo E-Hybrid ολοκληρώνει την επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 295 χλμ./ώρα.

Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, η νέα Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία και μικρότερους χρόνους φόρτισης. Με αυξημένη χωρητικότητα 25,9 kWh, η μπαταρία υψηλής τάσης που είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 82 χλμ. (κύκλος πόλης EAER). Ένας νέος ενσωματωμένος φορτιστής οχήματος 11 kW μειώνει τον χρόνο φόρτισης από κατάλληλο επίτοιχο φορτιστή ή σταθμό φόρτισης κάτω από τις 2,5 ώρες, παρά την αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Αερανάρτηση τεχνολογίας δύο θαλάμων και δύο βαλβίδων στον βασικό εξοπλισμό

Τα νέα μοντέλα Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό προσαρμοζόμενη αερανάρτηση που διαθέτει μια νέα τεχνολογία με δύο θαλάμους και δύο βαλβίδες. Έτσι, τα στάδια επαναφοράς και συμπίεσης κατά τη λειτουργία της ανάρτησης μπορούν να ρυθμίζονται ξεχωριστά. Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναβαθμίζει εξίσου την άνεση και την ασφάλεια, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα ακόμα ευρύτερο φάσμα ρυθμίσεων μεταξύ των προγραμμάτων Comfort και Sport Plus. Η ανάρτηση συνδυάζει το σίγουρο κράτημα κατά τη δυναμική οδήγηση στις στροφές με χαρακτηριστικά άνεσης κατά την αργή οδήγηση και τη μέγιστη μείωση των περιστροφικών ταλαντώσεων και των κλίσεων του αμαξώματος. Το σύστημα Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) περιλαμβάνεται επίσης στον βασικό εξοπλισμό της Cayenne Turbo E-Hybrid.

Το Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Πλαισίου (PDCC) και το σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης διατίθενται ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Ο κορυφαίος χαρακτήρας των μοντέλων Cayenne Turbo E-Hybrid SUV και Coupé αναδεικνύεται από το στιλ των δύο μοντέλων. Και οι δύο εκδόσεις αμαξώματος έχουν το διακριτό στιλ των μοντέλων Turbo στο μπροστινό μέρος, όπου οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα τονίζονται από τις μαύρες γυαλιστερές αεροτομές. Τα προστατευτικά των θόλων των τροχών και ο πίσω προφυλακτήρας στο χρώμα του αμαξώματος υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα των μοντέλων που εστιάζει στις επιδόσεις. Άλλα διακριτά χαρακτηριστικά των μοντέλων Turbo E-Hybrid είναι οι δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης από βουρτσισμένο ανοξείδωτο χάλυβα και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Στο εσωτερικό, τα ένθετα αλουμινίου στο ταμπλό και στις επενδύσεις των πορτών αναδεικνύουν την αυξημένη εστίαση στις επιδόσεις. Η επένδυση της οροφής είναι από μικροΐνες Race-Tex. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα θερμαινόμενο sport τιμόνι GT, έναν διακόπτη επιλογής για γρήγορη και άμεση επιλογή του επιθυμητού προγράμματος οδήγησης και δερμάτινα sport καθίσματα 18 θέσεων ρύθμισης. Εναλλακτικά διατίθενται και τα ρυθμιζόμενα δερμάτινα καθίσματα άνεσης με 14 θέσεις ρύθμισης.

Η νέα Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid επωφελείται επίσης από όλα τα νέα χαρακτηριστικά του αναβαθμισμένου μοντέλου που παρουσιάστηκε στις αρχές του 2023.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ένα νέο κόκπιτ με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με καμπύλο σχήμα, ανεξάρτητη στήριξη και πολλαπλές επιλογές ενδείξεων, μια ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα και η προαιρετική οθόνη συνοδηγού. Οι πρωτοποριακοί προβολείς υψηλής ανάλυσης HD-Matrix LED (βασικός εξοπλισμός στα νέα μοντέλα Turbo E-Hybrid) προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στο σκοτάδι.

Ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις: Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé με το πακέτο εξοπλισμού GT

Η νέα Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé με το πακέτο εξοπλισμού GT αποπνέει μια ακόμα πιο sport αίσθηση. Με αυτό το πακέτο, προστίθενται στο υβριδικό μοντέλο επιλεγμένες λειτουργίες επιδόσεων της Cayenne Turbo GT, του μοντέλου που εστιάζει στις επιδόσεις δρόμου και πλέον δεν διατίθεται σε ορισμένες αγορές. Όλα τα συστήματα ανάρτησης και ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της αερανάρτησης, είναι ρυθμισμένα ειδικά για το νέο μοντέλο. Το αμάξωμα είναι χαμηλωμένο και 10 χιλιοστά. Τα περιστρεφόμενα ρουλεμάν GT αυξάνουν τη γωνία κάμπερ στον μπροστινό άξονα κατά -0,58 μοίρες και, σε συνδυασμό με τους φαρδύτερους μπροστινούς τροχούς, εντείνουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική απόκριση του συστήματος διεύθυνσης στις στροφές, αυξάνουν τη συνολική ακρίβεια του τιμονιού και βελτιώνουν αισθητά το κράτημα μέσα στη στροφή. Τα υψηλής απόδοσης κεραμικά φρένα της Porsche (PCCB) περιλαμβάνονται επίσης στον εξοπλισμό του πακέτου GT. Τα πλεονεκτήματα δυναμικής οδήγησης της Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé μπορούν να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο με τα ελαστικά επιδόσεων για τους τροχούς 22 ιντσών GT Design του βασικού εξοπλισμού, το Σύστημα Δυναμικού Ελέγχου Πλαισίου (PDCC) και το σύστημα παθητικής τετραδιεύθυνσης.

Η Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé με το πακέτο εξοπλισμού GT συνδυάζει τις άριστες επιδόσεις οδήγησης με την ευελιξία του νέου συστήματος E-Hybrid, προσφέροντας το ευρύτερο δυνατό φάσμα δυναμικών επιδόσεων και αποδοτικότητας στη σειρά μοντέλων Cayenne.

Στο εξωτερικό, το πακέτο GT ξεχωρίζει με το ξεχωριστό μπροστινό τμήμα που διαθέτει λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα, τις μαύρες επεκτάσεις των θόλων των τροχών, τα πλευρικά τμήματα της αεροτομής της οροφής από ανθρακονήματα, τις κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο που προέρχεται από την Turbo GT και τον πίσω διαχύτη από ανθρακονήματα. Η οροφή είναι επίσης κατασκευασμένη από ανθρακονήματα μειωμένου βάρους. Η Cayenne Turbo E-Hybrid Coupé με το πακέτο εξοπλισμού GT επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.