Στη σύλληψη πέντε προσώπων προχώρησε χθες και σήμερα η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης 19 υποθέσεων που αφορούν κλοπές μετασχηματιστών της ΑΗΚ και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 17/11/2023-12/01/2024 στην επαρχία Λευκωσίας.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 30χρονο, δύο 42χρονους και έναν 65χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, καθώς και έναν 37χρονο, ο οποίος συνελήφθη σήμερα.

Ο 30χρονος, ο 37χρονος και οι δύο 42χρονοι, συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ενώ ο 65χρονος, για αδικήματα που αφορούν κλεπταποδοχή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πώληση παλαιών μετάλλων χωρίς άδεια.

Τα πέντε πρόσωπα οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε διατάγματα οκταήμερης κράτησης τους.