Πολύ μεγάλο πρόβλημα προκαλούν στο δίκτυο της ΑΗΚ οι κλοπές, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα από το Δίκτυο Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Αρχής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στο philenews η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση του φαινομένου, με αποτέλεσμα να καταγράφονται δεκάδες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την ίδια το φαινόμενο χρονίζει. Οι δράστες σε αρκετές περιπτώσεις κλέβουν αλουμινένιες πόρτες από τα σπιτάκια της ΑΗΚ, με την κ. Παπαδοπούλου να σημειώνει πως αυτό είναι αρκετά επικίνδυνο διότι έξω μπορεί να παίζουν μικρά παιδιά και να μπουν μέσα στο σπιτάκι. Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση η κλοπή μετασχηματιστών, όπως είπε. 

«Συνήθως πάνε σε απονεμένα μέρη, σε υποστατικά και ξενοδοχειακές μονάδες εκτός λειτουργίας ωστόσο προκαλούν διακοπές ρεύματος σε οικίες και υποστατικά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους πολίτες». Εκτός από το ότι δημιουργούνται προβλήματα, υπάρχει κίνδυνος για τους κλέφτες να πάθουν ηλεκτροπληξία κάτι που όπως ανέφερε έχει συμβεί στο παρελθόν.

Παράλληλα η κ. Παπαδοπούλου έκανε έκκληση στο κοινό να προβαίνει σε καταγγελίες στην ΑΗΚ, στην περίπτωση που πέσει στην αντίληψη του κάτι ύποπτο.

Τέλος επεσήμανε πως λήφθηκαν κάποια μέτρα σε συνεννόηση με την Αστυνομία.