Καλεί την Αστυνομία να προχωρήσει στην άμεση διερεύνηση του περιστατικού, σχετικά με το βίντεο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και παρουσιάζεται άντρας να χτυπά γυναίκα στον δρόμο, η Επίτροπος Ισότητας, Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Τονίζει ότι «οι σκηνές του βίντεο είναι σοκαριστικές και το συγκεκριμένο περιστατικό υποβαθμίζει την Κύπρο και τον πολιτισμό μας».

«Εκφράζουμε ανεπιφύλακτα τη συμπαράσταση μας στην άτυχη μητέρα, που βρέθηκε στο δρόμο αυτού του αχαρακτήριστου ανθρώπου», καταλήγει η Επίτροπος Ισότητας.

 Η βία εις βάρος των γυναικών και ειδικότερα των αδύναμων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», τονίζει με τη σειρά της η ΠΟΓΟ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «από ψες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που δείχνει την αποτρόπαια ρατσιστική και σεξιστική βία Ελληνοκύπριου εις βάρος μεταναστών. Ο δράστης, φαίνεται μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, να χτυπά, μετανάστρια, η οποία έχει ένα βρέφος στην αγκαλιά. Η βία εις βάρος των γυναικών και ειδικότερα των αδύναμων, των μεταναστριών, των φτωχών δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ καλούμε την Αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές να δράσουν άμεσα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το περιστατικό αυτό είναι η κορύφωση όσων έρχονται συχνά υπόψη μας, με κάθε είδους βία να εκδηλώνεται εις βάρος μεταναστριών και προσφύγισσων.

Ταυτόχρονα, τονίζουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές πηγάζουν από τον καθημερινό θεσμικό ρατσισμό που παρατηρείται στη χώρα μας. Η ανικανότητα των κυβερνώντων να ανταποκριθούν στα προβλήματα των μεταναστών και των μεταναστριών, με τη συνειδητή κατακρεούργηση του κοινωνικού κράτους, εντείνει καθημερινά τις ρατσιστικές συμπεριφορές. Η ρατσιστική ρητορική και πολιτικές που ακολουθούν είναι οι άνεμοι που σπέρνουν και που σύντομα θα μετατραπούν σε θύελλες».