Δέχθηκε να βρεθούν στο σημείο που έδωσαν ραντεβού για να τον κτυπήσει λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Αυτό ανέφερε ανακρινόμενος ο 41χρονος φερόμενος δράστης, ο οποίος μαχαίρωσε τον 48χρονο Ελληνοκύπριο το βράδυ της Κυριακής στην Οδό Στέλιου Κυριακίδη στον Άγιο Συλά στον Ύψωνα.

Ο 41χρονος Αιγύπτιος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο διέταξε την κράτησή του για περίοδο 8 ημερών. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, μαχαιροφορίας, καθώς και της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Όπως ακούστηκε χθες ενώπιον του Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, Αναπληρώτη Λοχία Μιχάλη Πιττάλη του ΤΑΕ Λεμεσού, ο 41χρονος ύποπτος σε κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι γνώρισε τον 48χρονο πριν από 4 χρόνια, ο οποίος αρχικά του πρότεινε δουλειά. Στη συνέχεια όπως είπε, του ζήτησε να έρθουν σε συνουσία, πράγμα που ο ύποπτος αρνήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν έρθει σε επικοινωνία μέχρι προχθές το βράδυ, όταν ο 48χρονος του τηλεφώνησε για να συναντηθούν και αυτός δέχθηκε. Είπε ακόμη πως ο λόγος που ήθελε να συναντηθούν ήταν για να τον κτυπήσει λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Αφού συναντήθηκαν στον Ύψωνα, ο ύποπτος μπήκε στο όχημα του 48χρονου και ακολούθως ο τελευταίος τον μετέφερε σε απόμερο οικόπεδο. Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου, ο 48χρονος προσπάθησε να τον αγγίξει στα γεννητικά όργανα με αποτέλεσμα αυτός να αρπάξει ένα μαχαίρι, που όπως είπε ήταν εντός του οχήματος, και να τον τραυματίσει. Ακολούθως, εξήλθε του οχήματος και τράπηκε σε φυγή. Στη συνέχεια αντιλήφθηκε να τον ακολουθεί όχημα και πέταξε το μαχαίρι ενώ έτρεχε.

Διαφορετικά γεγονότα από τα όσα ισχυρίστηκε ο φερόμενος δράστης, έδωσε το θύμα. Όπως είπε, ο 41χρονος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να συναντηθούν στον Άγιο Συλά με σκοπό να τον μεταφέρει κάπου. Αφού συναντήθηκαν, ο 48χρονος ισχυρίστηκε πως ο ύποπτος του είπε να τον μεταφέρει στην Πάχνα και όταν αυτός αρνήθηκε, τότε ο τελευταίος τον τραυμάτισε στον λαιμό και στα χέρια.

Να σημειωθεί πως ο 41χρονος Αιγύπτιος ακινητοποιήθηκε από νεαρά πρόσωπα καθώς το θύμα μετά από την επίθεση ζήτησε βοήθεια. Ακολούθως, αφού τους υπέδειξε τον ύποπτο, τον ανέκοψαν και τον ακινητοποίησαν μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας. Ο 41χρονος κατά τη φυγή του πέταξε το κουζινομάχαιρο σε αυλή κατοικίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 41χρονος διαμένει παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά τα τραύματα του 48χρονου, αφού εξετάστηκε από τους θεράποντες ιατρούς του ΓΝ Λεμεσού, διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικά τραύματα στο λαιμό, στον αριστερό αγκώνα και εκδορές. Έτυχε των πρώτων βοηθειών και έλαβε εξιτήριο.