Επαναρχίζει σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου η εκδίκαση της υπόθεσης του φόνου του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή, η οποία αναβλήθηκε προ ενός μηνός μετά την αιφνιδιαστική εξέλιξη της αναίρεσης της κατάθεσης του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, βάσει της οποίας συνελήφθησαν και κρατούνται τρεις ύποπτοι για τον φόνο.

Οι λόγοι για τους οποίους ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας αναίρεσε με ένορκη δήλωση, κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία και η οποία οδήγησε στη σύλληψη των τριών υπόπτων, διατάχθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα να αποτελέσουν στο διάστημα που μεσολάβησε έκτοτε αντικείμενο έρευνας.

Πρόκειται για τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας για τον φόνο του 60χρονου Λεόντιου Πογιατζή, τη 15η Ιουλίου 2021 στην περιοχή του ΚΕΝ Πάφου στην Αναρίτα. Βάσει της κατάθεσης εκείνης η Αστυνομία είχε προχωρήσει προ μηνών στις συλλήψεις δύο Κυπρίων και ενός Σύρου ως υπόπτων για τη δολοφονία, ωστόσο κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο μάρτυρας κατηγορίας με ένορκη δήλωση που κατατέθηκε στο δικαστήριο αναίρεση την κατάθεσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όπως αναφέρθηκε στο Κακουργιοδικείο μετά την απρόσμενη αυτή εξέλιξη, η Νομική Υπηρεσία έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία να διερευνήσει και τους λόγους της μεταστροφής της θέσης του μάρτυρα, αλλά και το πώς η ένορκη του δήλωση κατέληξε στα χέρια του συνηγόρου υπεράσπισης του ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 34, 41 και 27 ετών, προσήχθηκαν υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κακουργιοδικείο Πάφου από τις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατούνται και κατά τη διαδικασία δεν απάντησαν παραδοχή ή μη παραδοχή στις κατηγορίες.