Ολονύχτια μάχη έδιναν το βράδυ της Κυριακής ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δασών και άλλων κρατικών υπηρεσιών, καθώς και τοπικών αρχών για να τεθεί αρχικά υπό έλεγχο και να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις στη συνέχεια, στα διοικητικά όρια των επαρχιών Λεμεσού και Πάφου. Η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά αντιμετωπίσθηκε τελικά πλήρως με το πρώτο φως της ημέρας, όταν στη μάχη ρίχθηκαν και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις εννέα το βράδυ της Κυριακής για λόγους που ερευνώνται μετά την κατάσβεση της, σε δύο μέτωπα μεταξύ των χωριών Άρσος Λεμεσού  και Πραιτώρι και Κέδαρες Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο πύρινα μέτωπα ανάμεσα σε δύο επαρχίες (εικόνες)

Λόγω του δύσβατου της περιοχής και των δυνατών ανέμων που έπνεαν, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, κατακαίοντας δέντρα, άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα, χωρίς ωστόσο να προσεγγίζει απειλητικά τις κατοικημένες περιοχές. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και από τις δύο επαρχίες και τελικά κατάφερανα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ έδιναν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις μέχρι το πρωί. Για την αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση της κατάστασης, έγινε και ανάκληση προσωπικού ώστε να ενισχυθούν οι δυνάμεις στην περιοχή.

Η εμπλοκή στις προσπάθειες πλήρους κατάσβεσης και των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας, συνέτεινε στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.