Για τις δηλώσεις του κοινοτάρχη Ίνειας, Γιάγκου Τσίβικου στα ΜΜΕ την περασμένη Κυριακή από το χώρο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων και αποδήμων της κοινότητας στην περιοχή της Λάρας ότι την ερχόμενη Κυριακή θα προχωρήσει να ανασκάψει όλες τις σηματοδοτημένες φωλιές των χελωνών στην παραλία της Λάρας προκειμένου να αποδείξει ότι τάχα οι περισσότερες σηματοδοτήσεις είναι πλαστές αναφέρθηκε σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων. Την ίδια στιγμή κάλεσαν την Κυβέρνηση να απαντήσει σε αυτή την απειλή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Κίνημα, επανέρχεται δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια το επιχείρημα ότι η Λάρα δεν αποτελεί βιότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας για τις θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα και πράσινη χελώνα, αλλά ένα δημιούργημα των περιβαλλοντιστών. 

Παράλληλα σημειώνει πως περίμενε ότι τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα θα επιδείκνυαν ευαίσθητα αντανακλαστικά και θα έσπευδαν να τοποθετηθούν άμεσα δημόσια βάζοντας στη θέση του τον κοινοτάρχη που απειλεί να επέμβει καταστροφικά σε ένα από τους πιο σημαντικούς βιότοπους της χώρας μας. Δυστυχώς, όπως επισημαίνει το Κίνημα Οικολόγων, ούτε τα αρμόδια τμήματα, ούτε ο αρμόδιος υπουργός έδειξαν να ενοχλούνται από τις απαράδεκτες δηλώσεις του κοινοτάρχη Ίνειας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Είναι καιρός να γίνει αντιληπτό ότι πρώτη προτεραιότητα σε κάθε σχέδιο για την περιοχή πρέπει να είναι η προστασία του περιβάλλοντος και μέσω αυτής η δημιουργία συνθήκων ανάπτυξης και ευημερίας για τους κατοίκους της περιοχής. Μόνο μια τέτοιου είδους συνύπαρξη μπορεί να γίνει αποδεκτή», κατέληξε η ανακοίνωση του Κινήματος.