Άμεση ποινή φυλάκισης 18 μηνών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στην 55χρονη κατηγορούμενη, η οποία κρίθηκε ένοχη μετά από ακροαματική διαδικασία στο αδίκημα των ψευδών παραστάσεων με σκοπό την καταδολίευση, καθώς απέσπασε το χρηματικό ποσό €18.000 το οποίο αφορούσε πώληση ακινήτου στην περιοχή του χωριού Ακρούντα της επαρχίας Λεμεσού.

Παρά το γεγονός ότι τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά το έτος 2013, η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από τέσσερα περίπου χρόνια και το Δικαστήριο καταδίκασε προχθές την κατηγορούμενη σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών στο αδίκημα της απόκτησης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με τα γεγονότα, κατά το έτος 2013, είχε ακούσει ότι ο παραπονούμενος ενδιαφερόταν για αγορά τεμαχίου γης και η ίδια του συστήθηκε ότι ασχολείται με αγοραπωλησίες. Μάλιστα είχε αναφέρει πως υπήρχε διαθέσιμο ακίνητο ιδιοκτησίας δύο αδελφών που λόγω τσακωμών που είχαν οι τελευταίοι, το ακίνητο θα «έμπαινε» σε δημοπρασία στο Κτηματολόγιο. Ακόμη, η κατηγορούμενη είχε αναφέρει ότι είχε κάποιο γνωστό της στο Κτηματολόγιο και μέσω αυτού θα διευθετούσε να πάρει το ακίνητο ο παραπονούμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διέρρηξαν οικία και έκλεψαν αντικείμενα και χρήματα 17 χιλ. ευρώ

Ο παραπονούμενος αφού επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του και την κατηγορούμενη το τεμάχιο γης έκτασης 2.070 τμ, η τελευταία τους ανέφερε πως η αξία του ήταν €18.000. Λίγο μετά το κούρεμα της Λαϊκής, το ζεύγος αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά του τεμαχίου και έτσι κάλεσε την κατηγορούμενη και της έδωσαν σε μετρητά την 1η Οκτωβρίου 2013 το ποσό των €10.000 ενώ τις υπόλοιπες €8.000, τα έδωσαν τέλους του ίδιου μήνα. Εντέλει ο καιρός περνούσε και η κατηγορούμενη έλεγε στα θύματα διάφορες δικαιολογίες που παρεμπόδιζαν την κατάληξη της πράξης. Ο παραπονούμενος μετά από μερικούς μήνες κατάλαβε ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων των, αλλά μέχρι σήμερα η κατηγορούμενη δεν του τα επέστρεψε.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, κατά το 2015 ο κατηγορούμενος μετέβη μαζί με τον κοινοτάρχη της Ακρούντας και του υπέδειξε το τεμάχιο γης και τότε αντιλήφθηκε ότι η κατηγορούμενη τον κορόιδεψε καθώς το χωράφι δεν ανήκε σε δύο αδέλφια αλλά σε θεία και εξαδέλφη της, οι οποίες δεν είχαν εξουσιοδοτήσει ποτέ την κατηγορούμενη να προχωρήσει σε πώληση του ακινήτου τους