Στα βαθιά βρίσκονται οι έρευνες σε σχέση με την πολύκροτη και σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μαθητριών με φερόμενο ως δράστη, καθηγητή γυμνασίου της επαρχίας Λεμεσού.

Το έργο των ανακριτών του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας είναι δύσκολο, καθώς καλούνται καθημερινά να λάβουν καταθέσεις από μεγάλο αριθμό προσώπων και να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση. Ο 59χρονος καθηγητής, ο οποίος για την ώρα είναι ύποπτος, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησής του. Σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε την κράτησή του για ακόμη οκτώ ημέρες. Εναντίον του εκπαιδευτικού διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων μαθητριών του.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», η υπόθεση φαίνεται να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και η διερεύνησή της πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, εξού και το γεγονός ότι οι ανακριτές ζήτησαν εκ νέου την κράτηση του υπόπτου. Έγκυρες πηγές του «Φ» αναφέρουν πως ανάμεσα στα πρόσωπα που καλούνται να δώσουν καταθέσεις είναι και φοιτήτριες, οι οποίες πριν από μερικά χρόνια είχαν ως εκπαιδευτικό τον ύποπτο. Μάλιστα, οι έρευνες επεκτείνονται και εκτός της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας σε μια προσπάθεια να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο να υπήρξαν και στο παρελθόν παρόμοιες συμπεριφορές, οι οποίες ωστόσο να μην καταγγέλθηκαν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεξουαλική κακοποίηση κατήγγειλαν 13 μαθήτριες

Μέχρι στιγμής στο μαρτυρικό υλικό περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός καταθέσεων, με τις περισσότερες από αυτές να είναι οπτικογραφημένες, καθώς πρόκειται για ανήλικα πρόσωπα. Την ίδια ώρα καταθέσεις καλούνται να δώσουν και πρόσωπα από το επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου.

Οι έρευνες και εξετάσεις διενεργούνται με ιδιαίτερη προσοχή, λόγω της φύσης της υπόθεσης. Ενδεικτικό το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, δεν αναγνώστηκε το αίτημα ανανέωσης της προσωποκράτησης, με τον δικηγόρο του υπόπτου να μην φέρει ένσταση στο αίτημα των ανακριτών. Από πλευράς του Κλιμακίου Χειρισμού Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Παιδιών του Αρχηγείου Αστυνομίας καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να μην διαρρεύσει το οτιδήποτε, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στην εν λόγω υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη καταγγελία έγινε το στις 11 Νοεμβρίου από μαθήτρια, η οποία αρχικά εμπιστεύτηκε σε συγκεκριμένο πρόσωπο τα όσα συνέβαιναν εντός της τάξης και την ώρα του μαθήματος. Στη συνέχεια ακολούθησαν νέες καταγγελίες από μαθήτριες του ίδιου τμήματος, καθώς και άλλων. 

Ο αριθμός των καταγγελιών ανέρχονταν την περασμένη εβδομάδα στις 13, με τις μαθήτριες να περιγράφουν διάφορα περιστατικά, τα οποία αφορούν κυρίως αγγίγματα.