21 κλήσεις για βοήθεια δέχθηκε από χθες μέχρι σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για βοήθεια σε πολίτες. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κλήσεις αφορούσαν σε 4 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 κλήσεις οι οποίες αφορούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Επίσης από η ώρα 04:40 σήμερα το πρωί, λαμβάνονται συνεχώς κλήσεις για βοήθεια λόγω έντονων καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα:

Η ώρα 17:52, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε 5 επιτελικά, στρατιωτικά οχήματα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε υπόστεγο εντός περιφραγμένου χώρου εντός στρατοπέδου στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λεμεσού με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, τα οχήματα υπέστηκαν εκτεταμένες ζημιές. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα από ΤΑΕ Λεμεσού για τα αίτια φωτιάς στα οχήματα στρατού

Η ώρα 22:13, λήφθηκε κλήση για βοήθεια σε τροχαίο δυστύχημα μετά από σύγκρουση, στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη Λοχία Βασίλη Κρόκου με διασωστικό όχημα και ομάδα διάσωσης. Ένα άτομο απεγκλωβίστηκε με χρήση διασωστικής εξάρτυσης και παραδόθηκε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου για μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Η ώρα 02:15, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε έξι οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε ανοιχτό χώρο στο προαύλιο συνεργείου αυτοκινήτων στη βιομηχανική περιοχή Ανατολικού της επαρχίας Πάφου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, τρία από τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ τα υπόλοιπα τρία επηρεάστηκαν με ελαφρότερες ζημιές. Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.    

Η ώρα 02:57, λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από οικία στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Ιωάννη – Λοχία Βασίλη Κρόκου με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους ιδιοκτήτες. Από την πυρκαγιά και τη θερμότητα, το όχημα υπέστη ελαφρές ζημιές. Ακολουθεί διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο 4χ4 και με αντιολισθητικές αλυσίδες στο Τρόοδος

Από η ώρα 04:40, λαμβάνονται συνεχώς κλήσεις για βοήθεια λόγω έντονων καιρικών συνθηκών στην επαρχία Αμμοχώστου, στην περιοχή Παραλιμνίου και Πρωταρά. Τα επεισόδια αφορούν πλημμυρισμένους δρόμους, ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων, αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υποστατικά και ρυμουλκήσεις οχημάτων. Τα μέλη μας εργάζονται με εξοπλισμένα συνεργεία και χρειάστηκε να γίνει ανάκληση προσωπικού.