Μια τουρκική σημαία, που τοποθετήθηκε με άλλες 38 σημαίες κρατών στην κεντρική πλατεία της Πάφου, προκαλεί από το απόγευμα σάλο στην πόλη και κατηγορίες κατά του Δήμου Πάφου για άνευ προηγουμένου πρόκληση. Ο Δήμος με ανακοίνωση του αποποιείται κάθε ευθύνης και επιρρίπτει την ευθύνη στους οργανωτές ποδηλατικού αγώνα που ξεκινά την Παρασκευή, καθώς και στον ΚΟΑ που συγκατατέθηκε στην ανάρτηση της σημαίας. Η τουρκική σημαία πάντως κατέβηκε τελικά από τον ιστό της, με πρωτοβουλία δύο δημοτικών συμβούλων.

Όπως διευκρινίζει ο Δήμος Πάφου το θέμα προέκυψε μετά την απόφαση της ιδιωτικής εταιρείας που οργανώνει τον παγκόσμιο ποδηλατικό αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου. Οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν.

« Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής», εξηγεί ο Δήμος Πάφου. « Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει. Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία».

Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία.

« Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί», καταλήγει η ανακοίνωση.