Την κλιμακωτή επιστροφή στα σχολεία φαίνεται να προκρίνουν οι επιδημιολόγοι για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων/Τεχνικών Σχολών (Α’ και Β’ τάξη), στην επόμενη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Με βάση αυτό, στο τραπέζι πέφτουν και ημερομηνίες χωρίς όμως να έχουν δοθεί από τους επιδημιολόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις αφορούν την 1η Μαρτίου και την 15η Μαρτίου για σταδιακή επιστροφή των μαθητών, ωστόσο κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και θα αξιολογηθεί η κατάσταση και η ευρύτερη επιδημιολογική εικόνα.

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στον «Φ» πως θέση και στόχος του είναι η επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία τους, την ίδια μέρα. Κι αυτό διότι, δεν φαίνεται να προκαλεί πρόβλημα η επιστροφή περίπου 34.000 μαθητών (Γυμνασίων και δύο τάξεων Λυκείων/Τεχνικών Σχολών), τη στιγμή δε που αρκετά περισσότερες χιλιάδες μαθητών επέστρεψαν στις 8 Φεβρουαρίου. Πέραν όμως τις απόψεις που υπάρχουν, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν όταν έρθει ο χρόνος και αναλόγως των εισηγήσεων των επιδημιολόγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εμπορικά κέντρα και σχολεία, το μεγάλο αγκάθι

Εξάλλου, στο υπουργείο Παιδείας έχει ξεκαθαρίσει ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις θα διεξαχθούν εντός Ιουνίου. Ο λόγος για αυτή την εξέλιξη δεν είναι η πανδημία αλλά οι βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου.