Λίγο η πολύμηνη προσπάθεια όλης της κοινωνίας της Πάφου που επέφερε σημαντικά αποτελέσματα στον περιορισμό της επιδημιολογικής επιβάρυνσης και έγινε κτήμα των πολιτών και λίγο οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν μέχρι το μεσημέρι, με βροχές και τσουχτερό κρύο, συνέτειναν στο να αποφευχθούν και κατά την Καθαρά Δευτέρα οι υπερβολές στους εορτασμούς της ημέρας στην πόλη και επαρχία της Πάφου.

Σε αντίθεση με τα όσα συνέβησαν στη Λεμεσό το προηγούμενο βράδυ, η Καθαρά Δευτέρα στην Πάφο κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και δημιουργία κινδύνων για υγειονομικό εκτροχιασμό. Σε παραδοσιακούς χώρους συναθροίσεων της συγκεκριμένης μέρας, όπως η παραλία του Φάρου, η πλαζ στη Γεροσκήπου και ο Άγιος Γεώργιος Πέγειας, η κίνηση ήταν πολύ μικρότερη από ότι κάθε προηγούμενη χρονιά, ενώ ο βροχερός καιρός, το κρύο και η ομίχλη που επικρατούσαν από χθες βράδυ μέχρι τις μεσημβρινές ώρες συνέτειναν στο να περιορισθούν και οι άσκοπες μετακινήσεις των παφίων.

Μικρή κίνηση παρατηρήθηκε από το απόγευμα με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ωστόσο και πάλι δημόσιοι χώροι, παραλίες και αγροί εμφάνιζαν εικόνα «ερήμωσης» σε σχέση με τις Καθαρές Δευτέρες της κανονικότητας.