Εξετάστηκε και απορρίφθηκε η ένσταση που είχε υποβληθεί για την υποψηφιότητα του Νίκου Σπύρου για τη δημαρχία του Δήμου Δυτικής Λεμεσού.

Σε βάρος του κ. Σπύρου υποβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, τέσσερις ενστάσεις, εντούτοις η μια λήφθηκε υπόψη η οποία έγινε από ψηφοφόρο του Δήμου, ενώ οι άλλες 3 έγιναν από κόμματα.

Η ένσταση εξετάστηκε όπως έγραψε και σε προηγούμενο δημοσίευμα το philenews, από την αναπληρώτρια Έπαρχο Λεμεσού και Έφορο Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού, Ηλέκτρα Παναγιώτου, η οποία αποτάθηκε για νομική συμβουλή στον Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες philenews, η ένσταση που υποβλήθηκε για την υποψηφιότητα του απερχόμενου κοινοτάρχη Λόφου και υποψήφιου δημάρχου Δυτικής Λεμεσού, αφορούσε ζητήματα που εμπίπτουν στον Περί Δήμων Νόμο, τα οποία αμφισβητούνταν σε σχέση με την εργασία του στον Δήμο Ύψωνα.

Η αναπληρώτρια Έπαρχος Λεμεσού ζήτησε από τον Νίκο Σπύρου να προσκομίσει σχετικά δικαιολογητικά για την εργασία του σε εταιρεία που εμπίπτει στα δημοτικά όρια του Δήμου Ύψωνα και κατά πόσο δικαιολογούνται, προκειμένου να μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κ. Παναγιώτου εξέτασε όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα που προσκόμισε ο κ. Σπύρου από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες και διαπίστωσε πως δεν τεκμηριώνεται η ένσταση, ότι δηλαδή ο υποψήφιος δεν εργαζόταν σε εταιρεία έχοντας ως έδρα τα δημοτικά όρια του Δήμου Ύψωνα. Έτσι απεφάνθη ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που αφορούν το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σπύρου στηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και είναι κοινοτάρχης Λόφου ενώ είναι ίσως από τις μοναδικές περιπτώσεις όπου υποψήφιος δεν θα μπορέσει να ψηφίσει τον εαυτό του αφού είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο της Λόφου και όχι στον Δήμο που κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος.