Mε γοργούς ρυθμούς συνεχίζουν οι Αρχές τις έρευνες τους γύρω από τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μετά την εκδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Διοικητηρίου στη Λεμεσό. 

Σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο η Υπουργός Δικαιοσύνης, κληθείς να απαντήσει αν οι συναθροίσεις και οι διαδηλώσεις επιτρέπονται βάσει του διατάγματος που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε πως δεν πρόκειται περί διλήμματος εαν επιτρέπονται ή όχι. Η κ.Γιολίτη ανέφερε ακόμη πως η κοινή λογική προτάσσει να μένουμε σπίτι, δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις εάν ήταν διαδήλωση ή συνάθροιση. Σε καμιά επαρχία δεν πρέπει να μαζεύεται κόσμος, είτε αυτό είναι ειρηνικά είτε μη λόγω της πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε ότι αφορά τη διαδήλωση και τα επεισόδια που έγιναν στη Λεμεσό, τόνισε πως η Αστυνομία έλαβε διαβεβαιώσεις από τον διοργανωτή πως θα ακυρωνόταν. Παρά τις διαβεβαιώσεις, η Αστυνομία συνέχισε την προετοιμασία της για την αποτροπή επεισοδίων. Σημείωσε ακόμη πως η Αστυνομία κατά τις προετοιμασίες των διοργανωτών, αφαίρεσε την μικροφωνική που τοποθετήθηκε. Εντούτοις στήθηκε δεύτερη μικροφωνική και μάλιστα με κλεμμένο ρεύμα. 

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, η κ. Γιολίτη σημείωσε πως ήταν δύσκολο να επέμβει. 

«Υπήρχαν παιδιά και οικογένειες. Ήταν δύσκολο να επέμβει η Αστυνομία. Θέλαμε να δούμε δακρυγόνα, βία και να βάζει συμπολίτες μας σε κλούβες; Κι αν αυτό συνέβαινε σήμερα τι θα λέγαμε; Oι πλείστες συλλήψεις αφορούν νεαρούς κάτω των 21 ετών. Καλώ τους γονείς τα σχολεία να συστρατευτούμε. Δεν είναι η ώρα να διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους», σημείωσε.

Πηγή: philenews