Μόνους στα νοσοκομεία, όπου δίνουν τη δική τους μάχη με τον κορωνοϊό θα βρει αυτό το Πάσχα τους νοσούντες από τον ιό.
 
Διακατεχόμενοι από τον φόβο και την αγωνία του κορωνοϊού, περνούν την ασθένεια κι αυτοί που είναι σε καραντίνα στα σπίτια τους.
 
Το φετινό Πάσχα θα χαραχθεί ανεξίτηλα στις ψυχές τους και θα τους θυμίζει για πάντα την οδύσσεια που πέρασαν.
 
Το ΚΥΠΕ μίλησε με επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε καραντίνα στα σπίτια τους, νοσούντες με κορωνοϊό.
 
Όλοι αναπολούν τις καλές στιγμές και την ζωή τους πριν να τους «κτυπήσει» ο ιός. Η ζωή τους λες και ξαφνικά κόπηκε και άλλαξε σε μια δραματική πορεία που ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα περάσουν.
 
Πολλοί είναι μόνοι, με μόνη παρηγοριά τις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις με αγαπημένα πρόσωπα. Η ζωή τους κυλά μέσα σε τέσσερις τοίχους με την ασθένεια να είναι σε δράση.
 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Ο επαγγελματίας υγείας Χ. λέει ότι περνά δύσκολα. «Εκτός από το ότι έχω να αντιμετωπίσω την ασθένεια είμαι εντελώς μόνος. Έχω αποκοπεί από όλους, δεν βλέπω σχεδόν κανένα. Παίρνω βέβαια τηλέφωνο τους δικούς μου αλλά είναι διαφορετικό να τους μιλάς από τη συσκευή και άλλο να τους βλέπεις. Το φετινό Πάσχα είναι σαν να μην υπάρχει. Οι ημέρες είναι όλες οι ίδιες».
 
Τα πράγματα για τον γιατρό Μ. είναι καλύτερα, μετά από δύο αρνητικά τεστ. Ασθένησε ύστερα από επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νοσοκομείο Λεμεσού.
 
«Αυτό το Πάσχα θα είναι πολύ διαφορετικό από άλλες χρονιές χωρίς τις συνηθισμένες προετοιμασίες και τον εορτασμό. Λόγω καραντίνας δεν θα μπορώ να είμαι σε άμεση επαφή με την οικογένεια μου γιατί πρέπει να περάσουν κάποιες ημέρες για να είμαι σύμφωνα με τους κανόνες μη μεταδοτικός και ασφαλής με τους υπόλοιπους, οπότε αναγκαστικά θα μείνω στην καραντίνα. Έχω κάνει δύο τεστ κι είμαι αρνητικός και περιμένω να περάσουν οι ημέρες για να μπορέσω να γυρίσω στην εργασία μου. Ευτυχώς τώρα είμαι καλά. Μου έχει φύγει ο φόβος», αναφέρει.
 
Ωστόσο η καραντίνα έχει φέρει μοναξιά. «Έχω επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσεων και από απόσταση βλέπω τους δικούς μου. Σίγουρα υπάρχει ένα αίσθημα απομόνωσης, άγχος για το πού θα καταλήξει όλη αυτή η κατάσταση και ανησυχία για το μέλλον τι θα συμβεί».
 
Η επαγγελματίας υγείας Μ. αναφέρει ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της ασθένειας της, ένοιωσε την απόλυτη απόρριψη από το περιβάλλον της. «Φοβούνταν να μου μιλήσουν έστω και από το τηλέφωνο, λες και θα κολλούσαν. Ένιωσα δυστυχώς, την απόρριψη από γνωστούς και φίλους. Ελπίζω όταν θα γίνω καλά, όλα να επανέλθουν στην ομαλότητα και ο κόσμος να μην μας φοβάται».
 
Για τώρα το Πάσχα, η Μ. λέει ότι «θα είναι ένα περίεργο Πάσχα. Βασικά δεν θα γιορτάσουμε τίποτα, δεν θα νοιώσουμε τίποτα. Βρίσκομαι στο σπίτι απομονωμένη μακριά από όλους».
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ