Α. Προσωρινός αποχαιρετισμός (δεν επιστρέφουν τώρα αλλά το φθινόπωρο)
 
Καμώματα τζι αρώματα
Η ναυαρχίδα του ΡΙΚ ούτως ή άλλως κατέβαζε ρολά τον Μάιο, νωρίτερα απ’ όλες τις άλλες παραγωγές, οπότε εκεί στο ημικρατικό δεν τους κόφτει και ιδιαίτερα εάν αυτό συμβεί ακόμα νωρίτερα. Τα γυρίσματα θα συνεχιστούν μετά την άρση των περιορισμών όμως τα επεισόδια που θα ετοιμαστούν θα είναι για το φθινόπωρο, οπότε και εννοείται ότι επιστρέφει
 
Πέτα τη Φριτέζα
Η κωμική σειρά του ΑΝΤ1 Ελλάδας που διαθέτει τεράστια fan base στην Κύπρο δεν θα επιστρέψει αυτή τη σεζόν στο νησί καθώς ο Ντίνος Οδυσσέως θα την κρατήσει κάβα για τη ζόρικη νέα περίοδο. Με ένα τόσο ρευστό και αβέβαιο τηλεοπτικό πεδίο ο γενικός διευθυντής του ΑΝΤ1 Κύπρου χρειάζεται ένα δυνατό χαρτί για τη φθινοπωρινή prime time σε περίπτωση που δεν του βγει ο προγραμματισμός ή ματαιωθούν άλλα σχέδια και η κωμωδία με τους Γιάννη Μπέζο – Φάνη Μουρατίδη που ο ανανεώθηκε για μια ακόμα σεζόν, τού έρχεται γάντι και δεν θέλει να την κάψει στην ουρά της ούτως ή άλλως χαμένης φετινής.
 

 
Εσύ στον κόσμο σου
Αν και η επιστροφή της κωμικής σειράς του ΑΝΤ1 Κύπρου το φθινόπωρο παραμένει με ερωτηματικό λόγω περιορισμένου μπάτζετ, το σίγουρο είναι πως δεν θα δούμε καινούργια επεισόδια αυτή τη σεζόν. Το κανάλι πήρε την απόφαση να βάλει στον πάγο την κωμική σειρά που γράφει ο Ντίνος Οδυσσέως μέχρι να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστεί για τρίτη σεζόν καθώς θεωρήθηκε τουλάχιστον ασύμφορο να προβληθούν νέα επεισόδια μια νεκρή περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.

 
La Pasta Pomilώri
Η σειρά του Λώρη Λοϊζίδη θα ολοκληρώνονταν κανονικά φέτος εάν δεν πατούσε pause η παραγωγή λόγω κορωνοϊού. Με το σκεπτικό λοιπόν ότι δεν συμφέρει να καεί μια αρκετά δαπανηρή παραγωγή σε μια στεγνή διαφημιστικά περίοδο, αποφασίστηκε τα υπόλοιπα επεισόδια να κρατηθούν για έναν σύντομο τέταρτο κύκλο το φθινόπωρο.
 
Your Face Sounds Familiar
Από τα προγράμματα που τα βρήκε ο κορωνοϊός ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει, το «YFSF» δεν θα επιστρέψει στην ουρά αυτής της σεζόν με τον ΑΝΤ1 να μεταθέτει τη συνέχεια κάπου μέσα στην επόμενη.
 
8 λέξεις
Η μοναδική ελληνική παραγωγή που δεν άρχισε ακόμα γυρίσματα λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων (γυρίζεται κατά κύριο λόγο στην Κύπρο) συνεπώς ακόμα κι όταν ξεκινήσουν μετά την άρση, έχει χαθεί ήδη η τρέχουσα σεζόν. Βέβαια Αντρέας Γεωργίου και Κούλης Νικολάου δεν πτοούνται, η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν και θα επιστρέψει το φθινόπωρο ενισχυμένη και με νέα πρόσωπα στο καστ.

 

Κάρμα
Η true crime σειρά του Alpha έπεσε κι αυτή θύμα (pun intented) του κορωνοϊού κι επειδή αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να τα κάψει ο Alpha λίγο πριν τη θερινή ραστώνη. Η εξαιρετικά καλογυρισμένη σειρά που γράφει η Χριστιάνα Αρτεμίου και σκηνοθετεί η Ναστάζια Χριστοδούλου θα επιστρέψει στο γνώριμο κυριακάτικο time slot ίσως και νωρίτερα απ’ τον Ιανουάριο που βγαίνει συνήθως.
 
Άγριες μέλισσες
Το φετινό blockbuster του ΑΝΤ1 επέστρεψε ήδη στους δέκτες αλλά μόνο στην Ελλάδα καθώς το κυπριακό ξαδελφάκι αποφάσισε να την κρατήσει και αυτή για το φθινόπωρο.

 
 
Β. Οριστικός αποχαιρετισμός (κόβονται ή ολοκληρώνονται)
 
Κάποτε στο ‘80
Η κωμική σειρά του ΡΙΚ που όχι μόνο διαδραματίζεται στη δεκαετία του τίτλου αλλά μοιάζει ως παραγωγή να ξέμεινε από τότε, ολοκληρώνεται άρον άρον αφού υπήρξε η μοναδική αστοχία του ημικρατικού στη ζώνη του σαββατοκύριακου πριν το δελτίο εδώ και πολλά χρόνια. Εννοείται πως αναζητούν νέα σειρά για το time slot, κατά προτίμηση δράμα, κατά προτίμηση εποχής και κατά προτίμηση με βιασμό στα στάχια. 

 
Ο πιο αδύναμος κρίκος
Μετά από τρεις πετυχημένες σεζόν, αμέτρητα memes και το λανσάρισμα της διεθνούς καριέρας του Τάσου Τρύφωνος το format που μας σύστησε τον Τσίου, τον Πόσιμπολ και τόσα άλλα αστέρια περνάει στην ιστορία. Αυτή την περίοδο γυρίζονται τα τελευταία επεισόδια για να προβληθούν άμεσα καθώς από τη νέα σεζόν ο Τάσος έχει κλείσει ήδη με τον Alpha για την παρουσίαση του βρετανικού παιχνιδιού «The Chase». «Λυπάμαι πολύ…».
 
Η φαμίλια
Η αλήθεια είναι πως στη δεύτερη σεζόν σερνόταν, όμως, το φιλόδοξο ισραηλινής προέλευσης format του Alpha κρατήθηκε αξιοπρεπώς απέναντι σε μία μάζα που έδειξε πως δεν πολυγουστάρει τα ξενόφερτα sitcoms και θέλει την κωμωδία του αμιγώς κυπριακή. Όπως και να ‘χει, αν και το κανάλι έμεινε ευχαριστημένο αποφάσισε από κοινού με τους συντελεστές να μην ανανεώσει τη σειρά για τρίτη σεζόν, φορτώνοντας στον Πέτρο και τη Μαρίνα ακόμα ένα ψυχολογικό να συζητήσουν με τον θεραπευτή τους.

 

 

 

Αστέρια στην άμμο
Ο παραγωγός Κούλης Νικολάου δήλωσε πως επειδή έμειναν πολύ λίγα επεισόδια για να ολοκληρωθεί η σειρά, αυτά θα γυριστούν αμέσως μόλις επιτραπούν οι πτήσεις ώστε να προβληθούν τον Ιούνιο και να δοθεί ένα κανονικό φινάλε στη φετινή σειρά από το βιβλίο της Ρένας Ρώσση – Ζαΐρη που ξεκίνησε ως συμπαραγωγή Alpha Ελλάδας και Κύπρου όμως στα μισά ο πρώτος αποχώρησε λόγω χαμηλής τηλεθέασης και ο δεύτερος δεν έχει καμία διάθεση να τη συνεχίσει και του χρόνου.
 
Γυναίκα χωρίς όνομα
Το blockbuster που άρπαξε ο Alpha Κύπρου από τον ΑΝΤ1 (του την πούλησε απευθείας ο παραγωγός) ολοκληρώνεται φέτος και θα αντικατασταθεί στην Ελλάδα από μια νέα σειρά με τους ίδιους πάνω κάτω συντελεστές (σε σενάριο και πάλι της Μαρίας Γεωργιάδου) την οποία, μαντέψτε, ίσως πάλι επιχειρήσει ν’ αρπάξει ο Alpha μέσα απ’ τα χέρια του ΑΝΤ1 Κύπρου.
 
Σπίτι είναι & Κρατάς μυστικό;
Οι δύο ελληνικές κωμικές σειρές του Alpha που κανείς δεν θυμάται πότε ξεκίνησαν, πότε προβάλλονταν και για πότε κόπηκαν, εξυπακούεται πως δεν πρόκειται να τις ξαναδούμε. Ούτε σε επανάληψη.

 

 
Αν ήμουν πλούσιος
Η καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 ατύχησε στη ζώνη πριν το δελτίο τόσο σε Ελλάδα όσο και εδώ , συνεπώς ο πρώτος της κύκλος ήταν και ο τελευταίος. Αυτή την περίοδο πραγματοποιύνται τα τελευταία γυρίσματα ώστε να προβληθούν άμεσα τα εναπομείναντα επεισόδια και η σειρά να αποχαιρετήσει οριστικά το (αρκετά μικρό) κοινό της.

Περιοδικό TV Mania, τεύχος 1130.