Αναλλοίωτη παραμένει η ποινή σε πρόσωπο από τη Ρουμανία που καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση γιατί επιτέθηκε και «έσπασε» τα δόντια σε γείτονά του στην Πόλη Χρυσοχούς.
 
Το Εφετείο απέρριψε την έφεσή του, επικυρώνοντας στην ουσία την απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, να τον τιμωρήσει με δύο χρόνια φυλάκιση, μετά που τον έκρινε ένοχο κατόπιν ακρόασης για διάρρηξη κατοικίας και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Τα αδικήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαπράχθηκαν στις 30/4/2019 στην Πόλη Χρυσοχούς της επαρχίας Πάφου.
 
Ο εφεσείοντας είχε υποστηρίξει και πρωτόδικα αλλά και στην έφεσή του, ότι δεν αποδείχθηκε πως είχε εισέλθει στην οικία του παραπονούμενου και τον κτύπησε στο πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει αποδεκτή η μαρτυρία των μαρτύρων κατηγορίας.
 
Ωστόσο, το πρωτόδικο Δικαστήριο έκρινε όλους τους μάρτυρες κατηγορίας καθ’ όλα αξιόπιστους, τη μαρτυρία των οποίων αποδέχθηκε καταλήγοντας σε ανάλογα ευρήματα, ενώ απέρριψε την εκδοχή του εφεσείοντα ότι ήταν ο ίδιος που υπέστη επίθεση από τον παραπονούμενο στη βεράντα, έξωθεν της κατοικίας του τελευταίου.
 
«Έχουμε εξετάσει με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν από πλευράς υπεράσπισης σε συνάρτηση με τα πρακτικά και τα τεκμήρια στα οποία έχουμε ανατρέξει. Συνολικά κρίνοντας την πρωτόδικη απόφαση, δεν εντοπίσαμε οτιδήποτε το μεμπτό ως προς την αξιολόγηση της μαρτυρίας από το πρωτόδικο Δικαστήριο που να δικαιολογεί την επέμβαση μας», αναφέρει το Εφετείο.
 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος