Δείπνο – Ένας joker στη Λευκωσία
Ο κορυφαίος σεφ, βραβευμένος με Michelin Plate, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ο συνεργάτης του Δημήτρης Δημητριάδης και ο διακεκριμένος Eλλαδίτης σεφ Αλέξανδρος Κάρλο υπογράφουν τα εξαιρετικά πιάτα που βγαίνουν απ’ την κουζίνα του Jolly Joker, οι οποίοι μάλιστα ανέλαβαν να εμπλουτίσουν το μενού με αρκετά κυπριακά προϊόντα. Στο καλόγουστο, πληθωρικό lounge bar/restaurant της Στασικράτους θα δοκιμάσουμε αλμυρά λουκουμαδάκια τυριών με χαλλούμι και φέτα, μαρμελάδα ντομάτας με βασιλικό και αφρό μαστίχας αλλά και τα σουτζουκάκια χταποδιού με κρέμα φάβας, σάλτσα ντομάτας και chutney κάπαρης. Απ’ τα κυρίως, την προσοχή μας τράβηξαν τα χοιρινά μάγουλα με κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, baby carrots και σάλτσα αρωματισμένη με λεμονόχορτο. Στασικράτους 26, Λευκωσία. 22777774, Δευτέρα-Σάββατο  18.00-02.30.
 
 

Μεσημεριανό – Πυξίδα
Μια απ’ τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Κύπρου είναι η Πυξίδα. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και οι δεκάδες άνθρωποι που κάθε μεσημέρι κάνουν… κατάληψη εκεί! Οι αλοιφές όπως ο ταραμάς, η μελιτζανοσαλάτα, η τυροκαυτερή και οι μαύρες ελιές στη σχάρα κερδίζουν 10 με τόνο, όπως και τα ολόφρεσκα ψάρια που καταφθάνουν καθημερινά στην κουζίνα της. Μενάνδρου 5, Λευκωσία, 22445636. Μαρίνα Λεμεσού,  25051200. 

Για ποτό – Old Market St
Για όσους κινούνται στο κέντρο της πόλης, το Old Market St είναι ένα μαγαζί που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Αν και έχουν περάσει χρόνια μετά την πρώτη φορά που άνοιξε την πόρτα του, το bar της Λάρνακας εξακολουθεί να έχει καλό vibe, να μαζεύει κόσμο και να φτιάχνει εξαιρετικά κοκτέιλ. All time classic είναι ο Σκαλιώτης, το best seller cocktail με βότκα, λικέρ μαστίχας, πράσινο μήλο και ένα εφέ από γλυκό μαστίχας. Εδώ όμως δοκιμάζεις και το Narcos, εμπνευσμένο απ’ την εξαιρετική σειρά του Netflix, με ρούμι και passion fruit αλλά και το Blow me με gin, φρέσκο βασιλικό,  λάιμ και δροσερό αφρό από μάνγκο. Απ’ την καινούρια λίστα, εντυπώσεις κερδίσει το Hot Jenna με τζίντζερ και gin. Σημείωσε πως υπάρχει και ένα εκλεπτυσμένο μενού για φαγητό με πολλές προτάσεις – μια απ’ αυτές, τα καλοφτιαγμένα cheese balls με μαρμελάδα σύκο – που θα συνοδεύσουν το ποτό σας. Κλεάνθη Καλογερά 51, 94011011.
 
 
Διαμονή – Modus Vivendi
Το όραμα ενός αρχιτέκτονα και της γυναίκας του, που σεβόμενοι τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού, δημιούργησαν τους γραφικούς αυτούς ξενώνες, επιλέγοντας με ευαισθησία και προσοχή τα έπιπλα και τα μικροαντικείμενα στα δωμάτια, τις λεπτομέρειες στη διακόσμηση. Το παλαιωμένο μάρμαρο στα μπάνια παραπέμπει σε πατώματα παραδοσιακών κατοικιών της περιοχής και οι χειροποίητες κουρτίνες, ένα «ψηφιδωτό» καμωμένο από πετσετάκια, σου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο σαλόνι της γιαγιάς και του παππού. Ο Γιάννος και η Χριστιάνα Αναστασίου απολαμβάνουν να μεταποιούν και να δίνουν καινούρια χρήση σε παλιά αντικείμενα και με περισσή φροντίδα και ενθουσιασμό περιποιούνται τους επισκέπτες τους. Αν και το Modus Vivendi συγκαταλέγεται εδώ και επτά χρόνια ανάμεσα στα καλύτερα αγροτουριστικά καταλύματα της Κύπρου, για τους ιδιοκτήτες του δεν είναι παρά μια «προέκταση» του δικού τους εξοχικού σπιτιού, που βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Ψεματισμένος, Λάρνακα, τηλ. 99446479.
 
Για γλυκό – Kalopesas
Μια από τις πιο γλυκές και αγαπημένες γεύσεις της κυπριακής παράδοσης, η ταχινόπιτα εξελίχθηκε σε σοκολατένια απόλαυση στα χέρια του pastry chef Χαράλαμπου Καλοπέσα, ο οποίος αφαίρεσε τη ζάχαρη της παραδοσιακής συνταγής και στη θέση της χρησιμοποίησε σοκολάτα πραλίνας!  Αρτοποιεία Χρυσοβαλάντου, Λεωφ. Λυκαβηττού 2, Αρχάγγελος 22878177.
 
Για όλη την οικογένεια – Cyprus Glamping Park
Ποιο κοινό έχουν άραγε το Ρέθυμνο, η Λάρνακα, η Μόσχα, το Σαν Ντιέγκο και το Plymouth του Ην. Βασιλείου; Βρίσκονται όλα στην Κύπρο πλέον. Ουσιαστικά, οι συγκεκριμένες πόλεις, έχουν εμπνεύσει τους ιδιοκτήτες του «Cyprus Glamping Park», οπόταν και ονόμασαν τα πέντε σπιτάκια του χώρου, ακριβώς έτσι. Το «Glamping» που προέρχεται από τις λέξεις Glamorous Camping, είναι ένας χώρος πανομοιότυπος με κατασκηνωτικό όσον αφορά στο περιβάλλον, χωρίς όμως τη χύμα κατάσταση που μπορεί να φαντάζεσαι. Αντιθέτως, τόσο το οικογενειακό στούντιο, όσο τα δύο μπάνγκαλοους και οι δύο εξοχικές κατοικίες, δεν στερούνται καθόλου ανέσεων και αισθητικής. Σε αυτό το όμορφο, ιδιωτικό πάρκο με τα ελαιόδεντρα, θα χαλαρώσεις απολαμβάνοντας το καταπράσινο τοπίο, αφήνοντας πίσω σου το άγχος της πόλης και της καθημερινότητας. Θα ξαπλώσεις στην αιώρα, θα επισκεφθείς τον λαχανόκηπο του πάρκου, από όπου μπορείς να μαζέψεις χόρτα για να φτιάξεις σαλάτα στην κουζίνα του σπιτιού όπου διαμένεις ή ακόμη και να μαζέψεις φρέσκα αυγά από το κοτέτσι. Εάν πάλι προτιμάς, μπορείς να κάνεις BBQ έξω στον κήπο. Το κατάλυμα σού προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου,με μικρή ημερήσια χρέωση. Άγιος Θεόδωρος Σκαρίνου. 99 544514.
 
 
Περιοδικό Go, τεύχος 103.