Κι ενώ το θέμα με την επιστροφή στην Κύπρο της μαθητικής αποστολής που βρισκόταν στο Μιλάνο διευθετήθηκε για χθες, αναστάτωση προκλήθηκε για ακόμα μία αποστολή μαθητών που βρίσκεται σε μία μικρή πόλη έξω από τη Ρώμη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μαθητές Λυκείου που συμμετέχουν σε πρόγραμμα Εράσμους, το οποίο ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες και θα επιστρέψουν, με γονείς να εκφράζουν ανησυχίες λόγω της ύπαρξης του κορωνοϊού στην Ιταλία.
 
Ο «Φ» επικοινώνησε με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι οποίες διαβεβαίωσαν πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τα παιδιά και τον εκπαιδευτικό που τα συνοδεύει, καθώς δεν βρίσκονται σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί ο ιός και ως εκ τούτου δεν υπάρχει οποιαδήποτε απαγορευτική οδηγία. 
 
 
Επιπλέον, μας λέχθηκε ότι για τη διακίνηση της αποστολής που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή έξω της Ρώμης, έχει διευθετηθεί μικρό λεωφορείο, ούτως ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μετακίνησή τους και άρα αποφεύγεται και η έκθεσή τους σε πολυκοσμία μέσα σε μικρούς κλειστούς χώρους.
 
Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας όσον αφορά στο θέμα του κορωνοϊού και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο έχει χαρτογραφήσει όλες τις επισκέψεις που προγραμματίζονται από σχολεία προς τους διάφορους προορισμούς για καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση.