Για νεκρούς και τραυματίες από πυροβολισμούς στην πόλη της Πράγας κάνει λόγο η τσεχική αστυνομία, μετά από σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου.

Αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία της Τσεχίας, υπάρχουν αναφορές από τοπικά μέσα ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του ενόπλου, είναι νεκροί ενώ οι τραυματίες είναι γύρω στους 30.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό, είναι ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε. «Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν. «Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης» πρόσθεσε.

Στους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο δράστης της επίθεσης ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, αυτοπυροβολήθηκε όταν αυτοκίνητα της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο.

«Με βάση τις αρχικές πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στο σημείο», τόνισε η αστυνομία.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Χ φαίνονται άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι.

Με ανακοίνωσή της, η αστυνομία ενημερώνει: «Προτρέπουμε τους πολίτες να μην παραμείνουν στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη».

iefimerida.gr/in.gr