«Aυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εν μέσω προεκλογικής εκστρρατείας για τις δημοτικές εκλογές της  31η Μαρτίου, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα διεκδικήσει τις προεδρικές εκλογές του 2028.

Σε ομιλία του στους 81 επαρχιακούς εκπροσώπους του ο κ. Ερντογάν είπε ότι «όπως γνωρίζετε, η 31η Μαρτίου είναι ένα σημείο καμπής στην Τουρκία. Και σε αυτό το σημείο καμπής, τα μάτια όλου του ισλαμικού κόσμου είναι στραμμένα στην Τουρκία. Τι θα συμβεί στην Τουρκία; Αν και δεν πρόκειται για γενικές, τα βλέμματα είναι στο ΑΚΡ και στο αποτέλεσμα των εκλογών».

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζω τη δουλειά μου χωρίς διακοπή. Τρέχουμε σχεδόν χωρίς ανάσα. Γιατί για μένα αυτός είναι τελικός. Αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές με την εξουσία που δίνει ο νόμος, αλλά το αποτέλεσμα που θα βγει από εδώ θα είναι η παρακαταθήκη για τα αδέρφια μου που θα με ακολουθήσουν».

Γι’ αυτό, είπε, «πρέπει να κάνουμε τις προετοιμασίες μας ανάλογα και να κάνουμε τα βήματα ανάλογα. Ας ελπίσουμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή από την 1η Απριλίου».

ΚΥΠΕ