Μια Βρετανίδα πλαστική χειρουργός που επέστρεψε πρόσφατα από τη Γάζα δήλωσε στο BBC πώς της έκανε εντύπωση ο μεγάλος αριθμός τραυματισμένων παιδιών που χειρούργησε.

Η Dr. Victoria Rose δήλωσε πως το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της αφορούσε παιδιά κάτω των 16 ετών, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών κάτω των έξι ετών.

Είπε ότι περιέθαλψε ανθρώπους με τραύματα από σφαίρες, εγκαύματα και άλλους τραυματισμούς. Πρόσθεσε ότι η έλλειψη τροφής στη Γάζα δεν βοηθά τους ασθενείς να θεραπευτούν σωστά.

Πάνω από 76.000 κάτοικοι της Γάζας -κυρίως άμαχοι- έχουν τραυματιστεί από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου, λέει το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς, ενώ 33.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Η Dr. Ρόουζ, πλαστική χειρουργός, πέρασε δύο εβδομάδες από τα τέλη Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο της Γάζας κοντά στο Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Το «πιο συγκλονιστικό» όπως λέει εκείνη ήταν ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λωρίδα της Γάζας χειρούργησε μόνο ένα άτομο, το οποίο ήταν 53 ετών και ήταν μεγαλύτερο από εκείνη.

«Όλοι οι άλλοι ήταν νεότεροι από εμένα. Τα περισσότερα ήταν παιδιά κάτω των 16 ετών. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ήταν παιδιά έξι ετών και κάτω».

protothema.gr