Για ενορχηστρωμένη επίθεση από το καθεστώς Ερντογάν μιλούν οι Κούρδοι, ταυτόχρονες εφόδοι σε σπίτια δημοσιογράφων στην Τουρκία

Έφοδο σε τρία κουρδικά ΜΜΕ στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε τα μεσάνυχτα η βελγική αστυνομία και μάλιστα τη μέρα που τιμάται ως «Ημέρα Κουρδικής Δημοσιογραφίας». Πρόκειται για δύο τηλεοπτικούς σταθμούς (Sterk Tv και MEDYA NEWS) καθώς και την εφημερίδα «Η φωνή του Κουρδιστών», που έχουν έδρα τις Βρυξέλλες. Σε τοποθετήσεις Κούρδων δημοσιογράφων γίνεται λόγος για μια απαράδεκτη εκστρατεία φίμωσης, με ενορχηστρωτή ασφαλώς τον Ταγίπ Ερντογάν και το τουρκικό καθεστώς.

Οι επιδρομές της βελγικής αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα βίαιες, με εργαζόμενους να καταγγέλλουν κακομεταχείριση, πέραν των επτά συλλήψεων, των σοβαρών υλικών ζημιών και του χάους που προκλήθηκε. Είναι, ασφαλώς μια προσπάθεια του καθεστώτος Ερντογάν να εξωτερικεύσει την κρίση που περνά μετά την ήττα του στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την ίδια ώρα των επιδρομών στις Βρυξέλλες, η τουρκική αστυνομία επέδραμε σε σπίτια Κούρδων δημοσιογράφων σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο μιας εντεινόμενης εκστρατείας φίμωσης και παραβίασης της ελευθεροτυπίας.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ»

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα κανάλια καταδικάζουν την παράνομη και αντιδημοκρατική επίθεση, η οποία στόχευσε τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης που εκπροσωπούν τη φωνή του κουρδικού λαού.

«Η χρονική στιγμή της επιδρομής, που συμπίπτει με την Ημέρα Κουρδικής Δημοσιογραφίας και την 126η επέτειο των κουρδικών μέσων ενημέρωσης, είναι ιδιαίτερα σημαντική, σηματοδοτώντας μια συνέχιση των οργανωμένων επιθέσεων κατά του κουρδικού Τύπου -ιδιαίτερα από τη στιγμή που η τουρκική αστυνομία εισέβαλε σε σπίτια Κούρδων δημοσιογράφων στην Τουρκία, την ίδια στιγμή», τονίζουν.

Μεταξύ άλλων σημειώνουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιούνται από τη βελγική αστυνομία, χωρίς οποιοδήποτε αποτέλεσμα και καμιά ποινική δίωξη, και επισημαίνουν ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα κρυφών σχέσεων με το καθεστώς Ερντογάν. Καλούν δε το Βέλγιο να εξηγήσει τους λόγους αυτών των εφόδων και ολοκληρώνουν με το απλό μήνυμα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ», αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ενημέρωσης του κουρδικού λαού και της διατήρησης της γλώσσας και του πολιτισμού τους.