«Η μητέρα μου θα αποποιηθεί του επιδόματος για κατ’ οίκον φροντίδα αν αυτό εγκριθεί από την Κυβέρνηση, όπως απαιτεί η Βουλή», ανέφερε υπό έντονη συναισθηματική φόρτιση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης απευθυνόμενος σε εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών. «Επειδή συμμετέχω στη συζήτηση και επειδή όπως μου είπαν κάποιοι φίλοι είμαι επηρεαζόμενος, ως παιδί πεσόντος του ’74, το ξεκαθαρίζω», πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης.

Σχολιάζοντας την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει επίδομα κατ’ οίκον φροντίδας για τους γονείς και τις συζύγους των αγνοουμένων, αλλά και την αναφορά ότι το επίδομα δόθηκε σε όσους υπέφεραν ένεκα της τουρκικής εισβολής, ο κ. Χριστοφίδης, ανέφερε και τα ακόλουθα:

«Είπατε ότι το επίδομα δόθηκε σε όσους έχουν υποφέρει. Δηλαδή, το επίσημο κράτος θεωρεί πως οι γυναίκες των αγνοουμένων που τους αναζητούσαν χρόνια και παράλληλα ανέθρεψαν τα παιδιά τους, υπό αντίξοες συνθήκες, δεν πλήρωσαν τίμημα; Εγώ σας λέω ότι αυτοί πλήρωσαν το μεγαλύτερο τίμημα, διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο βασανιστήριο από το να ξυπνάς κάθε μέρα με το βασανιστικό ερώτημα «θα έρθει, δεν θα έρθει ο αγνοούμενος μου» και μαζί με αυτά να δίνεις αγώνα να αναθρέψεις τα παιδιά σου. Και μετά από μισό αιώνα η επίσημη θέση αυτού του κράτους είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν υπέφεραν; Δεν ξέρω τι είναι αυτές οι σολομωνικές για €500.000 που απαιτούνται κάθε χρόνο για τα επιδόματα προς συγγενείς αγνοουμένων την ίδια ώρα που μιλάμε για πολλαπλές συντάξεις για κάποιους που παίρνουν και πουπανοπροίτζι. Θεωρώ πως αποτελεί όνειδος η επίσημη θέση της κυβέρνησης».

«Να πάτε να το μεταφέρετε στον πολιτικό σας προϊστάμενο ότι αυτό το ρεζιλίκι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών.