Μετά και τη χθεσινή οργίλη αντιδραση της διοίκησης της εταιρείας ΑΠΟΕΛ στην αναμενόμενη -από τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων- απόφαση του αθλητικού δικαστή να κατακυρώσει τον διακοπέντα αγώνα στη Σαλαμίνα, δεν πρέπει ούτε η Κυβέρνηση, ούτε κανένας άλλος να ελπίζει πως οι ποδοσφαιρικές εταιρείες εννοούν όσα λένε περί αποφασιστικότητας να πατάξουν τη βία στα γήπεδα μέσω αυστηροποίησης των ποινών του αθλητικού δικαστή.

Δεν είναι αυτό που μας είχαν πει πριν 8 μέρες, προκειμένου να αποφύγουν τις πιέσεις για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών μέχρι να αναβαθμίσουν τις υποδομές ελέγχου και αποκλεισμού τραμπούκων;

Έδωσαν, είπαν οι της ΚΟΠ εκείνη την Παρασκευή, οδηγίες στον αθλητικό δικαστή να εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Και μας αράδιασαν και τις εξοντωτικές ποινές που είναι γραμμένες στα δεφτέρια τους. Αλλά δεν βγαίνουν ποτέ από εκεί.

Χθες λοιπόν, που έγινε το ελάχιστο απ’ όσα ανέμεναν όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο ή ενδιαφέρθηκαν για τη διακοπή του αγώνα μετά από τον τραυματισμό ποδοσφαιριστή της Σαλαμίνας, το ΑΠΟΕΛ εξανέστη. Εμφανίστηκε σαν κατακρεουργημένο από τον αθλητικό δικαστή. Ο οποίος παρουσιάστηκε στο κείμενό του ο άνθρωπος να έχει και κάποιες ενοχές -ή επιφυλάξεις- αν έπραξε το σωστό, όχι μηδενίζοντας το ΑΠΟΕΛ, αλλά μένοντας μόνο στον μηδενισμό και αποφεύγοντας να επιβάλει π.χ. και ποινή αποκλεισμού της έδρας ή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Το ΑΠΟΕΛ φώναζε χθες πως «ο Αθλητικός Δικαστής, αντί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι αγώνες πρέπει να διεξάγονται και να τελειώνουν εντός του αγωνιστικού χώρου, κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Όμως, τι είχε αξιώσει το ΑΠΟΕΛ από τον αθλητικό δικαστή, μέσω του δικηγόρου του; Το γράφει στην απόφασή του ο ίδιος ο δικαστής. Το ΑΠΟΕΛ -που θέλει να κρίνονται οι αγώνες στο γήπεδο- μέσω της ένστασης που υπέβαλε ζήτησε «1. Την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του»!!! Να προκριθεί δηλαδή στον επόμενο γύρο του κυπέλλου, με νίκη στα χαρτιά. Αυτό ζήτησε επίσημα το ΑΠΟΕΛ. Αλλά ωρύονται τώρα οι άνθρωποί του γιατί αυτή τη νίκη στα χαρτιά την πήρε τελικά η Σαλαμίνα. Και την πήρε δικαίως.

Έδειξαν όμως μεγαλείο ο δικηγόρος του ΑΠΟΕΛ και η διοίκηση, δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στον δικαστή: Αν δεν μας δώσεις την πρόκριση στο κύπελλο στα χαρτιά (που ήταν η πρώτη τους προτίμηση), μπορείς να διατάξεις συνέχιση του αγώνα ή επανάληψή του. Ευτυχώς, απέφυγε αυτό το σκάνδαλο ο δικαστής.

Ο δε δικηγόρος του ΑΠΟΕΛ, μας ενημέρωσε με γραπτή του δήλωση πως «ο λόγος της διακοπής του αγώνα, όπως αναγράφεται εις το φύλλο αγώνος, ήτο ο τραυματισμός αναπληρωματικού ποδοσφαιριστή της Σαλαμίνας και δεν αναφέρει τίποτα για το θέμα της ασφάλειας». Προφανώς ο τραυματισμός ποδοσφαιριστή από ρίψη κροτίδας δεν διαταράσσει την ασφάλεια, σύμφωνα με τον Κρις Τριανταφυλλίδη. Ο οποίος σε άλλο σημείο γράφει ότι «οποιοσδήποτε θα θέλει να διακόψει ένα αγώνα, χωρίς καμία άλλη αναταραχή μέσα ή έξω από το γήπεδο, δεν θα έχει παρά να ρίχνει μια κροτίδα ή φωτοβολίδα να τραυματίζει κάποιον με ζαλάδες – όπως στη παρούσα περίπτωση – και ο σκοπός του θα επιτυγχάνεται».

Δηλαδή τι; Άστε τους να ρίχνουν κροτίδες χωρίς τιμωρίες, αφού μόνο ζαλάδες έχουμε;
Μην αμφιβάλλετε καθόλου, κ. υπουργέ της Δικαιοσύνης. Κάποιοι με την στάση τους δίνουν την εντύπωση πως θα συγκινηθούν πραγματικά μόνο στον πρώτο νεκρό. Αν σκοτωνόταν ο ποδοσφαιριστής της Σαλαμίνας, αν έχανε κανένα μάτι, χέρι – πόδι, ναι, να διακοπεί ο αγώνας. Χωρίς αίμα στο γρασίδι, γιατί να διακοπεί;