Προσθήκη του Ισραήλ στη συμφωνία της αναδόχου εταιρείας με το κράτος για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, για την οποία η συμβατική υποχρέωση είναι μεταξύ Ελλάδας –  Κύπρου, επιχειρεί το υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Φιλοξενούμενος στον ACTIVE o υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ανέφερε ότι «η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να πείσουμε την ανάδοχο εταιρεία, ότι θα είχε προστιθέμενη αξία ενδεχόμενη προέκταση της σύνδεσης και προς γειτονικές χώρες».

Το Ισραήλ είναι σύντομο δρομολόγιο και ενδεχομένως κερδοφόρο, υπέδειξε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, καθώς σημείωσε, θα απευθύνεται και σε ταξιδιώτες συμπολίτες μας που επιθυμούν επίσκεψη στο Ισραήλ ως θρησκευτικό προορισμό, αλλά και σε Ισραηλίτες που ενδεχομένως να επιλέξουν τη θαλάσσια υπηρεσία.

Είναι ξεκάθαρα απόφαση της εταιρείας σημείωσε ο κύριος Δημητριάδης, προσθέτοντας ότι, η ανάδοχος εταιρεία αξιολογεί την προοπτική και στο επόμενο διάστημα θα ληφθεί η απόφαση και θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια της καλοκαιρινής περιόδου και αν αυτά θα επεκταθούν και στο Ισραήλ. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη σημείωσε, θα απαντηθούν παράπονα ταξιδιωτών και πως επιλύονται τα διάφορα προβλήματα που δυνατό να προέκυψαν.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στη φιλοξενία των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής μέρας θάλασσας στην Κύπρο το 2026, αλλά και στην εκστρατεία του υφυπουργείου που αρχίζει σε λίγες μέρες σε σχολεία της Κύπρου, για ενημέρωση των μαθητών για τα γαλάζια επαγγέλματα και τις ευκαιρίες που προσφέρει η θάλασσα, ώστε να μπορούν να εντάξουν στις μελλοντικές επιλογές τους. 

Activeradio