Το πόσο πολύ έπεσαν οι ρυθμοί και οι αιτήσεις για κυπριακό διαβατήριο μέσω του Επενδυτικού Προγράμματος καταδεικνύει σχετική δήλωση που έκανε χθες στη βουλή ο πρόεδρος του ΚΟΑΓ Μάριος Πελεκάνος. 

Ο κ. Πελεκάνος ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν μπει στα ταμεία του οργανισμού 750 χιλ. ευρώ μέσω του προγράμματος του οποίου τα τελευταία κριτήρια προβλέπουν δωρεάν από τον αιτητή 75 χιλ. στον ΚΟΑΓ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαύρη λίστα για διαβατήρια – Θα ελεγχθούν 2000 φάκελοι

Όπως είναι γνωστό, οι ενδιαφερόμενοι για το σχέδιο έτρεξαν να υποβάλουν αιτήσεις πριν τις 15 Μαΐου που άλλαζαν τα κριτήρια. Μάλιστα, ο ΚΟΑΓ προχώρησε και σε εκτίμηση πως το χρόνου θα μπει στα ταμεία του οργανισμού ποσό 22,5 εκατ. ευρώ μέσω του σχεδίου. Το ποσό προκύπτει αφού ο ΚΟΑΓ αναμένει να γίνουν περίπου 300 πολιτογραφήσεις το 2020. Για φέτος, ειπώθηκε πως θα γίνουν περίπου 600 πολιτογραφήσεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα διαβατήρια ξελάσπωσαν τους developers

Αν τα στοιχεία είναι σωστά, αυτό καταδεικνύει πως ο συντριπτικός αριθμός των αιτήσεων υποβλήθηκε πριν της 15η Μαΐου. Πάντως, για το 2020 οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως εκκρεμούν ήδη τόσες πολλές αιτήσεις που το πλαφόν των 700 πολιτογραφήσεων είναι σχεδόν καλυμμένο.  

Philenews/Insider