Κυπριακό ενδιαφέρον εμπεριέχει η προσπάθεια πώλησης της μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας εμπορίας αυτοκινήτων Rolf, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και αυτό γιατί η Rolf ανήκει σε εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο και στον Έφορο Εταιρειών υπό την ονομασία Delance Ltd, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times.
Στο δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα περιλαμβάνει δηλώσεις εκπροσώπου της Delance Ltd, η οποία αναφέρει πως ο ιδιοκτήτης της Rolf, Sergey Petrov σκεφτόταν την πώληση της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Η ίδια εκπρόσωπος δήλωσε πως υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον από διάφορους αγοραστές, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος της Rolf επιθυμεί την πώληση της εταιρείας του σε ένα αγοραστή. Οι New York Times αναφέρουν πως η Rolf είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στη Ρωσία, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.
 
Ωστόσο, τα ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν πως οι ρωσικές Αρχές από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης  του Sergey Petrov για υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ύψους 61 εκατ. δολαρίων με τις μεταφορές χρημάτων προς το εξωτερικό για τις οποίες κατηγορείται ο Petrov να έγιναν μέσω Κύπρου. Ακόμα, τα ρωσικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως λόγω της πτώσης της αγοράς αυτοκινήτων στη Ρωσία το χρέος της Rolf προς τις τράπεζες όπως την Sberbank, FC Otrkitie και VTB αυξήθηκε με το σενάριο να αποκτήσουν την Rolf οι εν λόγο τράπεζες να είναι αρκετά πιθανό.
Σύμφωνα με τους Moscow Times ο Sergey Petrov είναι πολιτικός αντίπαλος του Vladimir Putin ο οποίος ηγήθηκε των διαδηλώσεων εναντίον του το 2011-2012 ενώ απείχε από την ψηφοφορία υπέρ της απόσχισης της Κριμαίας και γενικά υποστηρίζει τον πολιτικό πλουραλισμό στη Ρωσία. Γι’ αυτό άλλωστε με δηλώσεις του στο παρελθόν μίλησε για καθοδηγούμενη δίωξη του λόγω των πολιτικών του δράσεων και πεποιθήσεων. Ειδικότερα, σε παλαιότερες δηλώσεις του στο αμερικανικό περιοδικό Forbes, ο Petrov δήλωσε πως οι κατηγορίες εναντίον του δεν τον εκπλήσσουν καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «αυτή είναι η Ρωσία». 
Με βάση το Forbes, ο Petrov συγκαταλέγεται στους 200 πιο πλούσιους Ρώσους (114η θέση) με περιουσία 900 εκατ. δολαρίων ενώ κατέχει τόσο αυστριακή όσο και ρωσική υπηκοότητα.