Έτοιμο να σαλπάρει για το παρθενικό του δρομολόγιο είναι το επιβατικό πλοίο M/V Daleela, το οποίο έχει αγκυροβολήσει από την Τετάρτη (15/6) στο λιμάνι της Λεμεσού. Οι υπεύθυνοι της ναυτιλιακής εταιρείας Scandro, η οποία ανέλαβε τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, εδώ και λίγες ημέρες εργάζονται πυρετωδώς βάζοντας τις τελευταίες πινελιές και τακτοποιώντας μικρές εκκρεμότητες έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για το πρώτο ταξίδι.

Μετά από 21 χρόνια οι Κύπριοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς από τη Λεμεσό προς τον Πειραιά και αντίθετα. Πρόκειται για μια υπηρεσία που παρά τις αρχικές δυσκολίες που υπήρχαν με τις προσφορές, εντούτοις στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην επίμονη προσπάθεια του υφυπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη και των συνεργατών του.

Το παρθενικό ταξίδι της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης έχει καθοριστεί για την Κυριακή 19 Ιουνίου και σε αυτό θα ταξιδέψουν ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, οι υφυπουργοί, Σάββας Περδίος και Βασίλης Δημητριάδης, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, βουλευτές από την επιτροπή Μεταφορών, ο δήμαρχος Λεμεσού, δημοσιογράφοι και συνεργάτες του υφ. Ναυτιλίας όπως και ο σύμβουλος του υφυπουργού Ναυτιλίας, Ανδρέας Καραμήτας. Πριν από την αναχώρηση του πλοίου θα πραγματοποιεί εκδήλωση στο λιμάνι Λεμεσού όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

 

  

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα σε δω στο πλοίο για Πειραιά!

«Είναι λες και θα ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοιο και όχι με επιβατικό πλοίο», αναφέρει στον «Φ» ο διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Scandro και ένας εκ των ιδιοκτητών, Μάριος Μιχαήλ, τονίζοντας πως το πλοίο έχει ανακαινιστεί εξολοκλήρου και προσφέρει άνεση και πολυτέλεια την οποία συναντά κανείς σε σύγχρονα κρουαζιερόπλοια. Το πλοίο M/V Daleela επιθεωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από λειτουργούς του υφυπουργείου Ναυτιλίας, ενώ στελεχώθηκε πλήρως με όλο το προσωπικό και τους υπεύθυνους των υπηρεσιών.

Ο «Φ» εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του, με τον κ. Μιχαήλ να μας αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τους χώρους όπως επίσης και για τις υπηρεσίες που θα παρέχονται σε αυτό το 30ωρο ταξίδι μέχρι τον Πειραιά και πίσω. Το επιβατικό πλοίο έχει ανακαινιστεί πλήρως όπως τόνισε ο διευθυντής της Scandro, σημειώνοντας πως έχει δαπανηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο ξεπερνά το μισό εκατομμύριο. «Έχει γίνει ολοκληρωτική ανακαίνιση. Από τα δάπεδα, τα τραπεζοκαθίσματα, τα σερβίτσια, τα στρώματα και την υποδοχή. Από το γκαράζ και επάνω, οι επιβάτες θα αισθάνονται ότι ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοιο», είπε.

 

 

 

 

Στο πρώτο δρομολόγιο θα ταξιδέψουν 120 επιβάτες, ενώ θα μεταφερθούν 45 οχήματα καθώς και μοτοσυκλέτες και ποδήλατα. Επίσης, θα ταξιδέψουν περίπου 5 κατοικίδια.

 

 

 

Το πλοίο M/V Daleela έχει μεταφορική ικανότητα 400 ατόμων και διαθέτει 6 VIP καμπίνες, 38 καμπίνες 1ης κλάσης (110 επιβάτες), 68 καμπίνες 2ης κλάσης (180 επιβάτες), 110 αεροπορικές θέσεις και μπορεί να μεταφέρει πέραν των 100 οχημάτων. Ο κ. Μιχαήλ σημείωσε πως οι καμπίνες της 2ης κλάσης θα είναι με κοινές τουαλέτες, ξεχωριστά όμως ανδρών και γυναικών.

Αρχικά οι επιβάτες θα συναντήσουν μια εντυπωσιακή υποδοχή την οποία, όπως μας περιέγραψε ο κ. Μιχαήλ, μπορεί δύσκολα να συναντήσει κανείς σε σύγχρονα κρουαζιερόπλοια. Στον ίδιο όροφο υπάρχει παιδότοπος για τους μικρούς επιβάτες όπως και χώροι υποδοχής. «Στον εσωτερικό χώρο του πλοίου υπάρχει καθιστικό όπου οι επιβάτες θα μπορούν να καθίσουν σε πολυθρόνες και να απολαύσουν το ταξίδι τους. Πρόκειται για ένα χώρο με αρκετή πολυτέλεια», σημείωσε, αναφέροντας ακόμη πως υπάρχει και ιατρείο. Στον ίδιο όροφο υπάρχουν και δύο μπαρ. Όπως εξήγησε, το ένα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο και το άλλο είναι στο εσωτερικό.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα, όπως πρόσθεσε ο κ. Μιχαήλ, είναι πως όλες οι εγκαταστάσεις – υπηρεσίες του πλοίου βρίσκονται στον όροφο της υποδοχής. «Όλες οι υπηρεσίες υπάρχουν στον χώρο αυτό, ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση, ακόμη και για τους συνανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα».

 

 

 

 

Στον χώρο του καζίνου θα υπάρχουν τραπέζια χαρτοπαιξίας και ρουλέτα, ενώ θα υπάρχουν και 30 μηχανές κουλοχέρηδων. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα με καθίσματα για τους επιβάτες-επισκέπτες των τυχερών παιγνίων.