Aντιμέτωποι με τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής αλλά και αξιοποιώντας τις ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις, μεγάλες επιχειρήσεις και μικρότεροι παίχτες στην αγορά προσαρμόζονται γρήγορα σε νέους κανονισμούς και στην αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών.

Τελικά, η ψηφιοποίηση ήταν μονόδρομος προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Μέσω των POS τερματικών, τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών πληρωμών και τα ανέπαφα πορτοφόλια, οι συναλλαγές και οι πληρωμές επιταχύνθηκαν χωρίς μετρητά, οικοδομώντας μια νέα βάση αλληλεπίδρασης με τον πελάτη.

Η δυναμική στροφή της RCB Bank στις υπηρεσίες αποδοχής καρτών μέσω POS τερματικών και ηλεκτρονικού εμπορίου, την έχει καθιερώσει ως τον αξιόπιστο εταιρικό συνεργάτη δίπλα από τις επιχειρήσεις που έχουν προσδιορίσει ξεκάθαρα την προσφορά καινοτόμων προϊόντων, νέων τρόπων πληρωμής και νέων υπηρεσιών ως προτεραιότητές τους για ανάπτυξη το 2022.

Η RCB Bank διαθέτει το δικό της κέντρο καρτών και ως η μόνη Αποδέκτρια Τράπεζα στην Κύπρο, είναι σε θέση να προσφέρει στους εμπόρους πελάτες προνομιακές λύσεις επεξεργασίας πληρωμών.

Επιπρόσθετα, έχει τις δικές της συνδέσεις με τα συστήματα πληρωμών με κάρτες Visa, MasterCard, American Express αλλά και ψηφιακά πορτοφόλια όπως Googlepay και Applepay.

Μια πρόσφατη επιτυχία της RCB Bank είναι το Cash@POS. Οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών από το τερματικό στο ταμείο των καταστημάτων, κάτι που καθιστά αχρείαστη την επίσκεψη στο ΑΤΜ και μειώνει την ανάγκη μετρητών. Η RCB εισήγαγε ακόμη το φορητό τερματικό τσέπης, ενσωματωμένο με την ταμειακή μηχανή παρέχοντας επιπλέον την επιλογή απόδειξης μέσω sms.

Η πραγματική διαφοροποίηση της RCB Bank έρχεται μέσα από εξατομικευμένες λύσεις, σε συνεργασία με τους εμπόρους και με γνώμονα τις ανάγκες τους, την ανάπτυξη της επιχείρησής τους και ασφαλώς την καλύτερη δυνατή αγοραστική εμπειρία. Ένα παράδειγμα προσαρμοσμένης λύσης για τους πελάτες της RCB Bank, είναι η χρήση της διαδικτυακής πύλης εμπόρων για τη δημιουργία εντολών πληρωμής B2B και C2B, ένα είδος συστήματος πληρωμής λογαριασμών με κάρτα, απευθείας από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και sms. Η πλατφόρμα BillPay συμπληρώνει την γκάμα προϊόντων της RCB, προσφέροντας ένα επιπλέον κανάλι πληρωμής λογαριασμών κοινής ωφελείας, που επιτρέπει απευθείας ενσωμάτωση και ενημέρωση με το σύστημα τιμολόγησης του εμπόρου.

Η RCB ενθαρρύνει τους εταιρικούς πελάτες της να αναλαμβάνουν νέες πρωτοβουλίες, παρέχοντάς τους τα εργαλεία που συμβάλλουν στην αύξηση των πωλήσεων και λειτουργικών διαδικασιών. Η σχέση περιλαμβάνει απλά προϊόντα όπως τερματικά POS, αλλά με μοναδικά χαρακτηριστικά που απευθύνονται στους τελικούς χρήστες, επεκτείνεται με εξατομικευμένη προσέγγιση στην ενσωμάτωση με τα συστήματά τους, ενεργοποίηση online καταστημάτων για πληρωμές ηλεκτρονικού εμπορίου ή πληρωμής μέσω συνδέσμου, σύνδεση λογιστηρίου με τα Open API της Τράπεζας κ.ά.

Οι Υπηρεσίες Αποδοχής Καρτών και Ηλεκτρονικού Εμπορίου της RCB Bank έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον καταναλωτών και εμπόρων μέσω της ταχείας ανάπτυξης τους. Και αποτελούν πλέον έναν από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες της Τράπεζας για περαιτέρω επέκταση στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

«Η εμπειρία της RCB Bank την τελευταία τετραετία κατέδειξε πως όταν η στρατηγική ανάπτυξης αγκαλιάζει τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις απλές διαδικασίες διαδικτυακών πωλήσεων, ο έμπορος μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα στο φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα, να αυξήσει τις πωλήσεις και να εκτοξεύσει την επιχείρησή του».

www.rcbcy.com