Η Κύπρος θα πρέπει να «τρέξει» για να αντικαταστήσει ενεργοβόρα οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται από διάφορες υπηρεσίες, με «καθαρά οχήματα», προκειμένου να εναρμονιστεί με οδηγία της ΕΕ.

Η σχετική οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου αποβλέπει στην προώθηση καθαρών και ενεργειακώς αποδοτικών οχημάτων οδικών μεταφορών.

Ήδη ετοιμάστηκε σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αφορά οχήματα κατηγορίας Μ3 με ικανότητα μεταφοράς άνω των 22 επιβατών πέραν του οδηγού και σε οχήματα κατηγορίας Μ3 με ικανότητα μεταφοράς όχι περισσότερων από 22 επιβατών πέραν του οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βελτιώθηκαν οι Δημόσιες Συγκοινωνίες

Τα φορτηγά οχήματα που επηρεάζονται από τη νομοθεσία, από τις 2 Αυγούστου 2021 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2025, πρέπει να καλύψουν το 10% των οχημάτων αυτού του τύπου που θα αγοράζονται. Από την 1η Ιανουαρίου 2026 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2030 το ποσοστό θα πρέπει να φτάσει το 13%. Εξάλλου, τα λεωφορεία από τις 2 Αυγούστου 2021 μέχρι και της 31 Δεκεμβρίου 2025 πρέπει να φτάσουν στο 45% και από την 1η Ιανουαρίου 2026 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2030 πρέπει να φτάσουν σε ποσοστό 65%.  

Η προωθούμενη νομοθεσία δεν εφαρμόζεται στις ακόλουθες κατηγορίες οχημάτων:

(α) Όσα έχουν κατασκευαστεί ή προσαρμοστεί για χρήση μόνο από τις ένοπλες δυνάμεις.

(β) Όσα κατασκευάζονται για χρήση κυρίως σε εργοτάξια, λατομεία, εγκαταστάσεις λιμένων ή αερολιμένων

(γ) Όσα κατασκευάζονται ή προσαρμόζονται για χρήση από την πολιτική προστασία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, τις δυνάμεις διατήρησης της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας.

(δ) Θωρακισμένα οχήματα, δηλαδή, οχήματα με αλεξίσφαιρη θωράκιση, που προορίζονται για την προστασία μεταφερομένων επιβατών ή εμπορευμάτων.

(ε) Ασθενοφόρα, δηλαδή οχήματα κατηγορίας Μ που προορίζονται για τη μεταφορά ασθενών ή τραυματιών και διαθέτουν προς τον σκοπό αυτό ειδικό εξοπλισμό.

(στ) Νεκροφόρα, δηλαδή, οχήματα της κατηγορίας Μ που προορίζονται για τη μεταφορά νεκρών και διαθέτουν προς τον σκοπό αυτό ειδικό εξοπλισμό. 

(ζ) Οχήματα με πρόσβαση αναπηρικού αμαξιδίου, δηλαδή οχήματα κατηγορίας M1, τα οποία έχουν κατασκευαστεί ή μετατραπεί ειδικά για την εξυπηρέτηση ενός ή περισσότερων προσώπων καθημένων στα αναπηρικά τους αμαξίδια.

(η) Κινητοί γερανοί, δηλαδή οχήματα κατηγορίας Ν3, τα οποία δεν διαθέτουν εξοπλισμό μεταφοράς εμπορευμάτων, εξοπλισμένα με γερανό του οποίου η ροπή ανύψωσης είναι ίση ή μεγαλύτερη των 400 kNm.

(θ) Γεωργικά ή δασικά οχήματα.

(ι) Δίκυκλα ή τρίκυκλα οχήματα και τετράκυκλα. 

(ια) Ερπυστριοφόρα οχήματα.