Σημαντικά κατάφερε να αυξήσει τα μεγέθη της κατά την χρονιά που πέρασε, η νεότερη τράπεζα στην Κύπρο, η Ancoria Bank.
 
Το χαρτοφυλάκιο καθαρών δανείων της έφτασε τα 210 εκατ. ευρώ, και αν και μπορεί το ποσό να ακούγεται μικρό, ακόμα και για τα δεδομένα του κυπριακού τραπεζικού τομέα, εντούτοις, αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση της τάξης του 78%. Παράλληλα, ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με βάση τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ήταν στο μηδέν.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της τράπεζας για το 2019, αντίστοιχα αυξήθηκαν κι οι καταθέσεις οι οποίες στο τέλος του έτους ανήλθαν σε 225 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 41%. Ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας ανήλθε στο 344% ενώ η ελάχιστη εποπτική απαίτηση είναι 100%
Βέβαια, παρά την αύξηση των μεγεθών, η τράπεζα έχει ακόμα δρόμο να διανύσει ώστε να είναι σε θέση να εισέλθει σε πορεία κερδοφορίας. Ενδεικτικά, ο δείκτης κόστος προς έσοδα ανήλθε στο 177% αλλά σημείωσε σημαντική μείωση σε σχέση με ένα χρόνο προηγουμένως, όταν ήταν στο 361%. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα οι ζημιές για το έτος να μειωθούν από 5.1 εκατ. ευρώ σε 3.2 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά πρόσφατα, και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου 2020, η τράπεζα προχώρησε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 10 εκατ. ευρώ μέσω της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ancoria Investments Plc.
Όσον αφορά τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του, η τράπεζα εκτιμά πως θα επηρεάσει την ικανότητα των δανειοληπτών να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και αντίστοιχα ενδεχομένως να επηρεαστούν τα επίπεδα κινδύνου για πιστωτικές απώλειες.
Αν και η τράπεζα ακόμα δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις που θα έχει από την πανδημία, εντούτοις, η διεύθυνση της τράπεζας αναθεώρησε το σχέδιο επιχειρηματικής συνέχισης της τράπεζας καθώς και την ικανότητά της να διατηρήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες με στόχο να στηρίξει τους πελάτες της σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Σημειώνει επίσης πως στο παρόν στάδιο δεν προκύπτουν ανάγκες για περαιτέρω ρευστότητα, ωστόσο, προληπτικά η διεύθυνση το ενδεχόμενο λήψης μέτρων μελλοντικά και εξεύρεσης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης ως αντίδραση σε ακραία σενάρια. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν επιπρόσθετη χρηματοδότηση, πολιτικές μείωσης του κόστους και απομόχλευση επενδύσεων.