Το επικίνδυνο έθιμο των κροτίδων, αν και παρουσιάζει ύφεση δεν παύει να είναι επικίνδυνο, προειδοποιεί ο πυροτεχνουργός του Αρχηγείου Αστυνομίας Οδυσσέας Παπαδόπουλος. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρκετούς ακρωτηριασμούς ανέφερε στο philenews podcast, ο κύριος Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι, συγκεκριμένα πέρυσι καταγράφηκαν έξι τραυματισμοί και η αστυνομία κατάσχε μισό εκατομμύριο κροτίδες.

Για φέτος οι κατασχέσεις περιορίζονται στις 3,5 χιλιάδες κροτίδες και κάποια πυροτεχνήματα από ανήλικα κυρίως πρόσωπα. Κάλεσε όλους να μην τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι κρατώντας μια κροτίδα στο χέρι τους, κι επειδή το έχουν ξανακάνει, ότι είναι ασφαλείς. Ο μύθος «σε μένα δεν θα συμβεί γιατί το έχω ξανακάνει» πρέπει να το εκλείψει από το μυαλό όλων υπέδειξε ο κύριος Παπαδόπουλος λέγοντας ότι, αυτό πίστευαν και όσοι σήμερα ακρωτηριάστηκαν ή τυφλώθηκαν από θραύσματα.

Ζητήσαμε από τον πυροτεχνουργό, να μας περιγράψει περιστατικό που τον σημάδεψε και αναφέρθηκε στον έντονο διάλογο του με μαθητή σε σχολείο, στο οποίο μιλούσε για τις κροτίδες και μετά από μερικές μέρες δυστυχώς ο μαθητής ακρωτηριάστηκε. Το πήρα είπε, προσωπικά. Αισθανόμουν ότι, δεν έκανα τη δουλειά μου σωστά.