• H πελατοκεντρική οργανωτική δομή της τράπεζας καλύπτει πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών της

Με τους επιχειρηματίες της χώρας να αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες προκλήσεις αλλά και συνεχιζόμενη αβεβαιότητα, η ανάγκη για έναν ισχυρό σύμμαχο είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Η Ελληνική Τράπεζα με παραδειγματική συνέπεια και ισχυρή ρευστότητα διαθέτει γερές βάσεις και στηρίζει σταθερά την ανάπτυξη της οικονομίας και τους επιχειρηματίες πελάτες της.

Οι αλυσιδωτές επιπτώσεις τόσο από την πανδημία του Covid 19 όσο και από τον πόλεμο στην Ουκρανία δημιούργησαν νέες προκλήσεις και εντείνοντας την αβεβαιότητα στην οικονομία. Παρόλα αυτά, στηριζόμενη σε γερά θεμέλια, η Ελληνική Τράπεζα παραμένει επικεντρωμένη στη στήριξη των βιώσιμων πελατών και της ανάπτυξης της οικονομίας. Με πελατοκεντρική στρατηγική και έμφαση στην ψηφιακή και εύκολη εξυπηρέτηση, η Τράπεζα δηλώνει παρούσα στις ανάγκες των πελατών της, προσφέροντας λύσεις, επιλογές, προϊόντα αλλά και εξιδεικευμένη εξυπηρέτηση σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

Με ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια 21,7% και πλεονάζουσα ρευστότητα, με τον δείκτη κάλυψης ρευστότητας στο 499% η Ελληνική Τράπεζα συνεχίζει να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και να χρηματοδοτεί την ανάκαμψη της οικονομίας. Το 2021 στάθηκε για ακόμα μια χρονιά δίπλα στους πελάτες της παραχωρώντας €908 εκατ. σε νέα δάνεια.

Προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις

Η Ελληνική Τράπεζα έχει υιοθετήσει μια πελατοκεντρική οργανωτική δομή, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις του πελατολογίου της.

Οι επιχειρηματικοί πελάτες της Τράπεζας εξυπηρετούνται από δύο Κέντρα Μεγάλων Επιχειρήσεων (Corporate Centres) και ένα ενιαίο πλέον δίκτυο επτά Κέντρων μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Commercial Centres), τα οποία υπάγονται στη Μονάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τα Κέντρα καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κύπρο και σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν, ως κεντρικό σημείο επαφής, όλες τις υφιστάμενες ανάγκες των πελατών, προνοώντας για τις μελλοντικές.

Στελεχώνονται με προσοντούχους, έμπειρους και ειδικά εκπαιδευμένους Λειτουργούς Εξυπηρέτησης Πελατών, οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί σε συγκεκριμένους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας για να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε εταιρείας (π.χ. ενέργεια, ξενοδοχεία, υγεία, εκπαίδευση κλπ).

Βασικός στόχος των Κέντρων είναι η διαρκής αναβάθμιση και διεύρυνση της επαγγελματικής σχέσης με τους εταιρικούς πελάτες. Σε αυτό το πλαίσιο, κύριο μέλημα είναι η διαρκής προσφορά της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης, αλλά και η προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων, που περιλαμβάνουν όλο το φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών του Ομίλου, ανάλογα με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες χρηματοοικονομικές ανάγκες των πελατών. Για το σκοπό αυτό, τα Κέντρα πλαισιώνονται από σειρά άλλων εξειδικευμένων Υπηρεσιών του συγκροτήματος της Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίες καλύπτουν ιδιαίτερες επιχειρηματικές ανάγκες όπως είναι για παράδειγμα, οι υπηρεσίες Factoring, Project Financing, Trade Finance, Ασφάλειες Γενικής Φύσεως και Ζωής, Wealth & Investment Services, με γκάμα επενδυτικών προϊόντων όπως τα ταμεία της Allianz Global Investors GmbH, καθώς και Εταιρικές Πιστωτικές Κάρτες (Mastercard Business Credit & Credit Lite).

Προτεραιότητά μας παραμένει η άριστη εξυπηρέτηση όλων των πελατών, προτείνοντας τους νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους, όπως είναι οι χρηματοδοτήσεις με βελτιωμένη πρόσβαση σε ευνοϊκά επιτόκια κάτω από το Σχέδιο Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων. Προσφέροντας ανταγωνιστικά προϊόντα, ψηλή τεχνολογία και άψογη εξυπηρέτηση εστιάζουμε στη διευρυμένη πελατειακή μας βάση.

Τομείς με προοπτικές

Η Ελληνική Τράπεζα παρακολουθεί στενά και συστηματικά την κυπριακή οικονομία και τους διάφορους τομείς της, ώστε να προσαρμόζει ανάλογα τις ενέργειές της για περαιτέρω διείσδυση στους τομείς με θετικές προοπτικές.

Στόχος είναι να συνεχίσουμε να διοχετεύουμε με σύνεση τη διαθέσιμη ρευστότητα, παρέχοντας χρηματοδοτήσεις σε τομείς με προοπτικές. Το Τμήμα Οικονομικών Ερευνών της Τράπεζας αξιολογεί συνεχώς όλους τους τομείς της οικονομίας, προκειμένου να προσδιορίσουμε που μπορούμε να επεκτείνουμε το αποτύπωμά μας. Η Τράπεζα προχωρεί σε περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου μεγάλου μεγέθους χρηματοδοτήσεων, οι οποίες σχετίζονται με έργα υποδομής, περιλαμβανομένου το αναπτυσσόμενο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στα πλαίσια αυτά, η Ελληνική Τράπεζα έχει παραχωρήσει δανειοδοτήσεις για έργα σχετικά με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πέραν των €120 εκατ. και έχει χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο και το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων μεταφορών στην Κύπρο. Γενικότερα, η Τράπεζα επικεντρώνεται σε τομείς με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ενέργεια, η Τεχνολογία, η φιλοξενία, οι μεταφορές και η ναυτιλία.

Ταυτόχρονα, η Ελληνική Τράπεζα ηγείται της μετάβασης στην πράσινη οικονο- μία, επενδύοντας στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και στη στήριξη «πράσινων» πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων. Το 2021 δημιούργησε νέα εξειδικευμένη ομάδα σε θέματα βιωσιμότητας και ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση). Παραμένοντας ευθυγραμμισμένη με τις σχετικές Ευρωπαϊκές οδηγίες (Green Deal και Fit for 55) και τις πρωτοβουλίες του Κυπριακού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Τράπεζα θέλει να προσφέρει λύσεις που να ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις με μέτρα βιωσιμότητας. Προς την ίδια κατεύθυνση, προωθεί ενέργειες και συνεργασίες για να υποβοηθήσει τους πελάτες της να αξιοποιήσουν, τα νέα κρατικά Σχέδια Χορηγιών που απευθύνονται σε κυπριακές επιχειρήσεις και αφορούν για παράδειγμα, ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Ψηφιακή μετεξέλιξη

Η Ελληνική Τράπεζα επενδύοντας συνειδητά στα εναλλακτικά της κανάλια δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή ώστε σήμερα να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας. Έτσι, προσφέρει απλές και πιο οικονομικές επιλογές, με στόχο πάντα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών πελατών της.

Οι επιχειρηματικοί πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τη δωρεάν υπηρεσία συλλογής επιταγών (courier) από τα γραφεία τους. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης μετρητών στις «in lobby ATM» στον εσωτερικό χώρο καταστημάτων, αλλά και σε μηχανές Cash 360 coin και notes, σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Κύπρο καθώς και στις δικές τους εγκαταστάσεις, όπου οι πελάτες μπορούν να καταθέσουν μεγάλο όγκο κερμάτων ή χαρτονομισμάτων με τη χρήση ειδικού κώδικα. Επιπλέον, έχουν την επιλογή υπηρεσιών Χρηματαποστολών (για μετρητά/ επιταγές) καθώς και καταθέσεων επιταγών μέσω των ΑΤΜ σε όλη την Κύπρο. Πλέον, το 58% των καταθέσεων γίνεται μέσω των ΑΤΜ, ξεπερνώντας τις καταθέσεις που γίνονται στα ταμεία και αποδεικνύοντας ότι η στροφή προς τα εναλλακτικά κανάλια και την εύκολη εξυπηρέτηση είναι μονόδρομος.

Ευκολία και εξοικονόμηση με Οnline Βanking

Η διαρκής αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών της Τράπεζας διευκολύνει ολοένα και περισσότερο την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών πελατών και τους εξοικονομεί χρόνο, παρέχοντας ταυτόχρονα και την απαιτούμενη υποδομή ασφαλείας. Μέσω του Hellenic Bank Web Banking για Επιχειρήσεις, οι πελάτες μας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ολοκληρωμένη πληροφόρηση των εταιρικών λογαριασμών τους, να διεκπεραιώνουν όλα τα είδη των επιχειρηματικών πληρωμών, π.χ. μισθοδοσία, μαζικές πληρωμές προμηθευτών, αλλά και να συνδεθούν απευθείας μέσω APIs (Application Programming Interface) στα στοιχεία και τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία στη διάθεση όλων των πελατών της Ελληνικής Τράπεζας είναι και το Contact Pay στο αναβαθμισμένο Hellenic Bank Mobile App, με το οποίο όλοι οι πελάτες μπορούν να στείλουν ή να λάβουν χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού τους, από και προς λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας. Επίσης, έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς, στις κάρτες και στις συναλλαγές τους, μπορούν να μεταφέρουν χρήματα, να κάνουν πληρωμές και να εξοφλήσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας. Στη διάθεσή όλων των πελατών βρίσκονται επίσης τα Hellenic Bank Mobile Wallets για ανέπαφες συναλλαγές, αλλά και το Hellenic Bank Web Banking. Τέλος, η υπηρεσία Book A Meeting έχει πλέον απλοποιήσει και την προσωπική εξυπηρέτηση, με τους πελάτες να μπορούν να προγραμματίσουν ένα ραντεβού με λειτουργό εξυπηρέτησης, άμεσα και 24/7 από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας, ανάλογα με τον τρόπο που τους εξυπηρετεί είτε με επίσκεψη σε κατάστημα, σε οποιαδήποτε επαρχία είτε ψηφιακά, μέσω του Microsoft Teams.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνο: 8000 9999 (από Κύπρο – δωρεάν), +35722 500500 (από εξωτερικό)

Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.hellenicbank.com