Καινοτομία – Αξιοπιστία – Ασφάλεια

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο– German Oncology Center (GOC), είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας, εγκατεστημένο σε έκταση 50.000 τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, στη Λεμεσό.

Από τον Οκτώβριο του 2017 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Η επιστημονική κατάρτιση, το ήθος του προσωπικού και η επένδυση σε εξοπλισμό και τεχνολογία αιχμής σε ένα σύγχρονο, φιλικό και λειτουργικό περιβάλλον, είναι τα θεμέλια επάνω στα οποία κτίστηκε και στηρίζεται τώρα το Κέντρο.

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, η εξέλιξη του Κέντρου τόσο σε επίπεδο ιατρικής και τεχνολογίας όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, είναι συνεχής και εντυπωσιακή.

Το GOC συμμεριζόμενο απόλυτα τις βασικές αρχές του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ) και με επίκεντρο τον ασθενή, παρέχει καθολική κάλυψη στους ασθενείς με ποιοτικές εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες υγείας, εξυπηρετώντας όλους τους κατοίκους της χώρας διαμέσου ισότιμης πρόσβασης σε ποιοτικές νοσοκομειακές και ιατρικές υπηρεσίες όλων των ειδικοτήτων.

Το GOC διαθέτει:

• Άριστο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

• Υψηλής τεχνολογίας, State-of-the-Art, ιατρικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις

• Πρωτοποριακές, εξειδικευμένες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας

• Ήρεμο και άνετο περιβάλλον

• Έμπειρο και ικανό διοικητικό προσωπικό

“Design” Hospital

Εκείνο που χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί το GOC, μεταξύ άλλων, είναι η πρωτοπόρα σύλληψη και εφαρμογή της “design” άποψης σε νοσοκομειακό επίπεδο. Είναι κτισμένο σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων, μακριά από τον θόρυβο της πόλης και διαθέτει πανέμορφη και απρόσκοπτη θέα σε όλο το θαλάσσιο κόλπο της Λεμεσού.

Αυτή η “design” άποψη μεταφράζεται αρχικά σε ένα καλαίσθητο κτήριο, με διακριτική πολυτέλεια και προσωπικό στυλ. Οι διακοσμητικές επιλογές έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα οικειότητας, ηρεμίας και ασφάλειας.

Τα ζωηρά και χαρούμενα χρώματα, οι εμπνευσμένοι πίνακες που απεικονίζουν πρόσωπα (κάθε έργο έχει τη θέση και τη σημασία του), και η χαμηλή μουσική (πιάνο στον χώρο της καφετέριας), δημιουργούν στον επισκέπτη μια πολύ διαφορετική εικόνα από την απρόσωπη και αποστειρωμένη ατμόσφαιρα ενός τυπικού νοσοκομείου.

Πέραν όμως της αισθητικής παραμέτρου, οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένες και δομημένες ώστε να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα για το κοινό (εναλλακτικές είσοδοί, πέραν της κύριας), ο εύκολος προσανατολισμός του, καθώς επίσης η ασφαλέστερη και ταχύτερη εκκένωση του κτηρίου σε ενδεχόμενο έκτακτης ανάγκης.

Επιπρόσθετα, εξυπηρετείται η ενίσχυση του ηθικού των εργαζομένων, η αύξηση της αποδοτικότητας τους και, κυρίως, η τόνωση της ψυχολογίας για ασθενείς και προσωπικό.

Εξατομικευμένες υπηρεσίες

Το GOC ακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις στην Ιατρική και με επίκεντρο τον ασθενή παρέχει υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε ασθενή. Εστιάζει σε πιο εξατομικευμένες και όχι μαζικές υπηρεσίες, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε ένα περιβάλλον καλαίσθητο, οικείο, με διακριτική πολυτέλεια, που αποπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

Η προσέγγιση της εξατομικευμένης, προσωπικής φροντίδας, που υποστηρίζει το Κέντρο μέσα από τη “design” αισθητική, δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει εάν δεν συνοδευόταν από τη σταθερή και μεθοδική καλλιέργεια της φιλοσοφίας αυτής σε όλους τους συντελεστές, στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του GOC.

Research and Innovation

Η έρευνα και η καινοτομία είναι πολύ σημαντικές πτυχές στην εξέλιξη του κλάδου της ιατρικής και εξίσου σημαντικές για το GOC. Στόχος του Κέντρου είναι η προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους ασθενείς, αλλά και η εξέλιξη του Κέντρου και του προσωπικού σε διεθνές ερευνητικό επίπεδο. Το GOC, όπως κάθε σύγχρονο, άρτιο και υπεύθυνο κέντρο, συμμετέχει σε αυτά τα μέτωπα από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, έχοντας ήδη υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας με δυναμικά και καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά Κέντρα και βιοτεχνολογικές επιχειρήσεις της Κύπρου και του εξωτερικού.

Εγκαταστάσεις & Εξοπλισμός

Το GOC δεν θεωρεί την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του πολυτέλεια, αλλά βασική υποχρέωση προς τους ασθενείς. Για τον λόγο αυτό, πλαισίωσε τους ιατρούς με εξοπλισμό και διαγνωστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να παρέχουν στους ασθενείς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Με τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και το άριστο ιατρικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το GOC έχει επιτυχίες στην έρευνα και στην εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας, που καλύπτουν κάθε πρόβλημα υγείας του ασθενή. Η διαμόρφωση των χώρων και ο άριστος συνδυασμός λειτουργικότητας και αισθητικής, εξασφαλίζει τις πιο σύγχρονες ανέσεις. Η συνολική ιατροτεχνική υποδομή και οι δυνατότητες άνετης και λειτουργικής φιλοξενίας, καθι-στούν τις συνθήκες νοσηλείας μοναδικέςστο Κέντρο.

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο απαρτίζεται από τα πιο κάτω τμήματα, που είναι πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας για ποιότητα και ακρίβεια στη διάγνωση και θεραπεία. Όλα τα τμήματα του Κέντρου είναι πλήρως ενταγμένα στο ΓεΣΥ, διασφαλίζοντας άμεση και εύκολη πρόσβαση των Δικαιούχων σε ποιοτικές εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες χωρίς καμία επιβάρυνση.

  • Τμήμα Παθολογικής Ογκολογίας
  • Τμήμα Γενικής Παθολογίας
  • Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (IMRT, VMAT, IGRT)

-Για την ακτινοθεραπεία των ασθενών, το GOC διαθέτει και χρησιμοποιεί, κατά περίπτωση, δύο υπερσύγχρονους γραμμικούς επιταχυντές.

1. Τον γραμμικό επιταχυντή Elekta Versa HD, ο οποίος είναι και ο μοναδικός στην Κυπριακή Δημοκρατία.

2. Τον γραμμικό επιταχυντή Elekta Synergy.

3. Μονάδα Ενδοϊστικής Βραχυθεραπείας

  • Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής
  • Τμήμα Διαγνωστικής και Επεμβατικής Ακτινολογίας
  • Τμήμα Εντατικολογίας
  • Αναισθησιολογικό Τμήμα
  • Χειρουργικό Τμήμα
  • Ουρολογικό Τμήμα
  • Νεφρολογικό Τμήμα
  • Καρδιολογικό Τμήμα
  • Νευρολογικό Τμήμα
  • Γυναικολογικό Τμήμα
  • Γαστρεντερολογικό Τμήμα
  • Τμήμα Ραδιοθεραπείας
  • Παθολογοανατομικό Τμήμα
  • Λοιμωξιολογικό Τμήμα
  • Τμήμα Κλινικής ψυχολογίας και “Art Therapy”
  • Τμήμα Ιατρικής Φυσικής
  • Τμήμα Κλινικής Αποκατάστασης
  • Κλινικό Φαρμακείο
  • Κλινικό Εργαστήριο

Επίσης, λειτουργεί μονάδα Συνδυαστικής Ιατρικής για την ευεξία των ασθενών προσφέροντας φυσιοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, βελονισμό και γιόγκα. Επιπλέον, δημιουργήθηκε υπηρεσία εξυπηρέτησης ασθενών (patient advocate) για την υποστήριξη στα δικαιώματα τους και την ενημέρωση σχετικά με τις υποχρεώσεις τους για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου.

Ιατρικό προσωπικό ανά Τμήμα

Στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο πιστεύουμε στην αξία των ανθρώπων. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι που στελεχώνουν τα τμήματα του Κέντρου είναι η κινητήρια δύναμη, αυτοί που κάθε στιγμή βρίσκονται κοντά στις ανάγκες του ασθενή και συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας του. Δίνεται έμφαση στην άριστη επιστημονική κατάρτιση, την επαγγελματική εμπειρία, το ομαδικό πνεύμα, το όραμα και την ενσυναίσθηση.

Το GOC συνεχίζει να ενισχύει τις υπηρεσίες του και εξελίσσεται 

Το Κέντρο έδωσε και συνεχίζει να δίνει το βήμα στην ανάπτυξη της ιδιωτικής περίθαλψης στην Κύπρο, δικαιολογώντας απόλυτα τον τίτλο του βασικού πρωταγωνιστή στη διαμόρφωση ενός υγιούς τοπίου, στο οποίο κυριαρχεί η αξιοπιστία, η πρωτοπορία και ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη ζωή.

Έχοντας ως σταθερή προτεραιότητα τη διασφάλιση υψηλότατου επιπέδου υπηρεσιών υγείας και προσφέροντας υπηρεσίες εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας, το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο πρωτοπορεί και ενισχύει συνεχώς και αδιαλείπτως τις υπηρεσίες του, τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και οργάνωσης.

Ταυτόχρονα, η εναρμόνισή του με την τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα της ιατρικής επιστήμης, το καθιστά ως κέντρο αναφοράς σε Κύπρο και Ευρώπη.

Στο GOC, προσεχώς θα υπάγονται νέα τμήματα και υπηρεσίες όπως:

• Χειρουργεία

• Τμήμα Αιμοδιάλυσης

• Καρδιοχειρουργικό Τμήμα

• Δερματολογικό Τμήμα

• Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (Stroke Unit)

• Νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ)

• Νέο Τμήμα Ενδοσκόπησης

• Νέο Τμήμα Χημειοθεραπείας

• Τμήμα Πρώτων Βοηθειών

• Εξωτερικά Ιατρεία

Υπευθυνότητα για το Περιβάλλον

Η εταιρική φιλοσοφία του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, εστιάζει στον σεβασμό προς τη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, φροντίζει να συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τους περιβαλλοντικούς όρους, που σχετίζονται με τη λειτουργία των εγκαταστάσεών του και την κατανάλωση ενέργειας.

Στα 4,5 χρόνια λειτουργίας του GOC φυτεύτηκαν 4.000 φυτά και 1.000 δέντρα, δημιουργήθηκε τριτοβάθμια μονάδα επεξεργασίας νερού και εγκαταστάθηκε φωτοβολταϊκό πάρκο που προσφέρει το 80% της συνολικής ενέργειας που χρησιμοποιεί το Κέντρο.

Το Κέντρο στέλνει το δικό του μήνυμα για τη σημαντικότητα της συμφιλίωσης με τη φύση και τον ενεργό ρόλο που οφείλουμε να έχουμε στη προστασία της γης μας.

«Κάθε ανθρώπινη ζωή αξίζει την καλύτερη ιατρική φροντίδα»

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λεωφόρος Νίκης 1,

4108 Άγιος Αθανάσιος,

Λεμεσός, Κύπρος

Τ.Θ. 52503, 4065 Λεμεσός, Κύπρος

www.goc.com.cy

ΤΗΛ.: +357 25208011