Τις προθέσεις της κατά πόσον θα προχωρήσει σε ποινικές διώξεις προσώπων, όπως αυτές προέκυψαν από το πόρισμα Μάτσα – Αλεξόπουλου, θα κοινοποιήσει γραπτώς την ερχόμενη εβδομάδα προς την οικογένεια του Θανάση Νικολάου, η Νομική Υπηρεσία.

Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας Χρίστος Τριανταφυλλίδης, διαψεύδοντας δημοσίευμα ότι η Νομική Υπηρεσία ακύρωσε χθες συνάντηση της οικογένειας με τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, «αναφορικά με τον αποβιώσαντα Θανάση Νικολάου υπό συνθήκες που η οικογένεια αμφισβήτησε εντονότατα από την πρώτη στιγμή και επειδή διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα περί ακύρωσης από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας συνάντησης η οποία θα ελάμβανε χώρα σήμερα (χθες) μεταξύ της Νομικής Υπηρεσίας και της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, οφείλω να διευκρινίσω για να τεθούν τα γεγονότα ορθά ότι κατόπιν συνεννόησης δικής μου με τη Νομική Υπηρεσία η εν λόγω συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί και αντί τούτου η Νομική Υπηρεσία εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κοινοποιήσει εις την οικογένεια, μέσω μου γραπτώς, τις θέσεις της αναφορικά με επιστολή που είχα αποστείλει, διαδικασία την οποία η οικογένεια προτιμά. Επί του ζητήματος αυτού υπήρξε άριστη συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία».

Ο νομικός προσθέτει πως αν στη συνέχεια κριθεί αναγκαίο, προτού ληφθούν οποιαδήποτε νομικά διαβήματα από πλευράς της οικογένειας, τα οποία η τελευταία προτίθεται να λάβει, να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συνάντηση με τη Νομική Υπηρεσία αυτή θα διευθετηθεί.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμά τους οι δυο ποινικοί ανακριτές είχαν διατυπώσει ευθύνες κατά τριών πρώην στελεχών της Αστυνομίας και ενός ιδιώτη ιατροδικαστή, αναφορικά με τη δολοφονία του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, για κατ’ ισχυρισμό ελλειπή εκτέλεση καθήκοντος και όχι όσον αφορά τον θάνατό του.