Στα χέρια της οικογένειας του Θανάση Νικολάου, βρίσκεται ολόκληρο το μαρτυρικό υλικό που συγκέντρωσαν κατά την τελευταία έρευνα τέσσερις ανακριτές της Αστυνομίας, που ανέλαβαν να εντοπίσουν στοιχεία για πιθανούς δολοφόνους του 26χρονου. Η έρευνα αυτή διατάχθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ύστερα και από το πόρισμα των δύο ποινικών ανακριτών Σάββα Μάτσα και Αντώνη Αλεξόπουλου, οι οποίοι απέδωσαν ευθύνες σε τέσσερα πρόσωπα όσον αφορά στον τρόπο διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ άφησαν και υπόνοιες για την εμπλοκή προσώπων που πιθανόν να εμπλέκονταν στον θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, ένας εκ των τεσσάρων ανακριτών της Αστυνομίας, παρέδωσε τις καταθέσεις που συγκεντρώθηκαν κατά την τελευταία έρευνα στη μητέρα του Θανάση, Αντριάνα Νικολάου. Η κίνηση αυτή έγινε με εντολές της ηγεσίας της Νομικής Υπηρεσίας, ύστερα και από αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος της οικογένειας Χριστος Τριανταφυλλίδης.

Ουσιαστικά στην οικογένεια δόθηκαν οι καταθέσεις που έλαβαν οι ανακριτές της Αστυνομίας από μάρτυρες που κλήθηκαν να ξεκαθαρίσουν κάποια ζητήματα, όπως το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στα ρούχα που φορούσε ο αδικοχαμένος νέος την ημέρα που εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας το 2006. Επίσης ξεκαθαρίστηκε το ζήτημα της άμμου που υπήρχε στο στόμα του ότι προερχόταν από την κοίτη του ποταμού ο οποίος διερχόταν από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός. Αναζητήθηκαν επίσης, χωρίς επιτυχία, στοιχεία για πρόσωπα που κατονομάστηκαν ως ύποπτα, ωστόσο κανένα στοιχείο δεν εντοπίστηκε εναντίον τους, με το πόρισμα της Αστυνομίας να μην καταλήγει σε συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενημερώνεται η οικογένεια του Θανάση για τις έρευνες

Το υλικό αυτό μαζί με εκείνο που συγκεντρώθηκε στα 17 σχεδόν χρόνια από τις πολλαπλές έρευνες λόγω λαθών και παραλείψεων, θα μελετηθεί από τον δικηγόρο της οικογένειας, σε μια προσπάθεια να μην αφεθεί η υπόθεση στη λήθη, αλλά να φτάσει έστω και κουτσουρεμένη στις δικαστικές αίθουσες. Όπως γνωστοποίησε η κ. Αντριάνα Νικολάου σε πρόσφατες δηλώσεις της, μελετάται το ενδεχόμενο καταχώρησης ιδιωτικής ποινικής δίωξης κατά των προσώπων που αναφέρονται στο πόρισμα Μάτσα – Αλεξόπουλου.

Αυτό θα εξαρτηθεί κατά πόσον η Νομική Υπηρεσία θα δώσει την έγκρισή της, αλλά κυρίως αν το δικαιολογούν τα στοιχεία και μαρτυρίες. Διακαής πόθος της οικογένειας είναι όπως όσοι εμπλέκονται στον θάνατο του Θανάση να λογοδοτήσουν, είτε δράστες είναι είτε ηθικοί αυτουργοί. Σε πάμπολλες αναρτήσεις της η κ. Νικολάου, είχε αναφερθεί σε άτομα που ήθελαν να κλείσουν το στόμα στον γιο της, επειδή γνώριζε για χρήση ναρκωτικών στον χώρο που υπηρετούσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν μίλησε το DNA για τον θάνατο του Θανάση