Λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη ένταξή της Πολυκλινικής Υγεία Δημόσια Εταιρεία Λτδ στο ΓΕΣΥ, έγινε γνωστό από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού ότι εξετάζει την απόκτηση, από τη Netlana Investments Ltd, μέσω της Mildena Investments Ltd, του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΠΑ, η Netlana Investments Ltd είναι ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται στις επενδύσεις και ανήκει στη Nestlik Investment Ltd (όχημα ειδικού σκοπού), η οποία ανήκει στην ECM Partners Cyprus Ltd, η οποία ελέγχεται από την ECM Partners Inc.

Η ECM Partners Inc αποτελεί θεσμική εταιρεία επενδύσεων, που επικεντρώνεται στην εξαγορά στόχων, οι οποίοι είναι σε κάποια οικονομική και λειτουργική ύφεση και με την εφαρμογή εξειδικευμένων λειτουργικών, οικονομικών και άλλων πολιτικών και διαδικασιών, καθώς και με την επένδυση ιδίων κεφαλαίων, αποσκοπεί να καταστήσει αυτούς τους στόχους σε κερδοφόρες και λειτουργικά αποδοτικότερες και αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις.

Η Mildena Investments Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί όχημα ειδικού σκοπού. Η εν λόγω εταιρεία δεν έχει εμπορική δραστηριότητα και ανήκει εξ ολοκλήρου στη Netlana Investments Ltd.

Το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ ιδρύθηκε το 1983 στο κέντρο της Λεμεσού και άρχισε τη λειτουργία του το 1987. Μετά από ανακαινίσεις και επέκταση των κτηριακών του εγκαταστάσεων, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2007, διαθέτει σήμερα 128 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, ενώ επέκτεινε και τον αριθμό των χειρουργικών του αιθουσών σε 12.

Από τη 16η Ιουνίου 2011 λειτουργεί σε 24/7 βάση υπερσύγχρονο Κέντρο Καθετηριασμών Καρδίας, το οποίο επιλαμβάνεται προγραμματισμένων και επειγόντων καρδιολογικών περιστατικών.

Επί του παρόντος, διατηρεί συνεργασία με περισσότερους από 200 ιατρούς, ενώ στο ανθρώπινο δυναμικό της ανήκουν πέραν των 460 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένου ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού.