Η Ακαδημία ιδρύθηκε το 2009 ως ξεχωριστό τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών της KPMG Κύπρου.

Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες

Οι κύριες υπηρεσίες της Ακαδημίας αφορούν στη διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων και μονοεπιχειρησιακών εκπαιδεύσεων για επαγγελματίες, αλλά και σε προγράμματα εκπαίδευσης και πρακτικής για φοιτητές από το εξωτερικό.  Η Ακαδημία ασχολείται επίσης με συμβουλευτικές υπηρεσίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης, όπως είναι η διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών και η εισήγηση συγκεκριμένων εκπαιδεύσεων ή πιστοποιήσεων για απόκτηση νέων γνώσεων/ικανοτήτων.

Η Ακαδημία προσφέρει επιπρόσθετα υπηρεσίες σύγχρονης και ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης, όπως σχεδιασμό και ανάπτυξη ασύγχρονων ηλεκτρονικών μαθημάτων (eLearning), διαχείριση, συντήρηση και παραμετροποίηση συστημάτων διαχείρισης μάθησης (Learning Management System), διαχείριση χρηστών κλπ.   

Οι βασικοί τομείς εκπαίδευσης είναι:

  • Οργανωτική Στρατηγική και διαδικασίες
  • Θέματα Ανθρωπίνου Δυναμικού
  • Αναδιάρθρωση
  • Λογιστική και Χρηματοοικονομικά
  • Άμεση και Έμμεση Φορολογία
  • Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Κινδύνων
  • Θέματα Πληροφορικής και Τεχνολογίας
  • Προσωπικές και Επαγγελματικές Δεξιότητες.

Η Ακαδημία συνεργάζεται κυρίως με εμπειρογνώμονες που κατέχουν διευθυντικές θέσεις στην KPMG Κύπρου και το ευρύτερο δίκτυο της εταιρείας. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως πολλοί εκπαιδευτές της Ακαδημίας είναι πιστοποιημένοι από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) ως Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Τα προγράμματα της Ακαδημίας μπορούν να προσφέρουν μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (CPD) ενώ είναι εγκεκριμένα από την ΑνΑΔ, ως αποτέλεσμα, οι δικαιούχοι συμμετέχοντες μπορούν να επωφεληθούν της σχετικής επιχορήγησης.  

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαρτίου – Ιουνίου 2024

Βασικές Αρχές σε θέματα Φ.Π.Α. Αυτό το σεμινάριο, που θα προσφερθεί στην ελληνική γλώσσα, καλύπτει τις αρχές της κυπριακής περί Φ.Π.Α. νομοθεσίας και τις σχετικές διαδικασίες για την ορθή ανάλυση των φορολογικών συναλλαγών.
AML regulations and updates Σε αυτό το σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για τις αρχές της καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και τις ρυθμιστικές απαιτήσεις που έχουν τεθεί.
From Blockchain to the Metaverse Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το Bitcoin και το Blockchain, την τεχνολογία πίσω από αυτά, καθώς και τις εφαρμογές της τεχνολογίας Blockchain για το Metaverse και την ψηφιακή οικονομία.  
Basic Corporate Tax Principles Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν για τις βασικές αρχές της άμεσης εταιρικής φορολογίας που θα τους βοηθήσουν στην προετοιμασία των φορολογικών υπολογισμών της εταιρείας τους και στη φορολογική συμμόρφωση (π.χ. συμπλήρωση φορολογικών εντύπων).  
Direct Tax Updates 2024 Το συγκεκριμένο σεμινάριο θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις νέες εξελίξεις στην άμεση φορολογία αλλά και για τις νομοθετικές αλλαγές οι οποίες εγκρίθηκαν το 2023 και το 2024.  
Cyber 101 – Even the basics matter Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις επιθέσεις κυβερνοασφάλειας και πως αυτές μπορούν να εντοπιστούν εγκαίρως. Επίσης, θα μάθουν τρόπους περιορισμού των ανθρώπινων λαθών που αποτελούν κοινή αιτία παραβιάσεων.  
Unlocking the Power of Data Intelligence and AI Αυτό το διαδραστικό εργαστήριο θα εστιάσει στην Τεχνητή Νοημοσύνη και σε εργαλεία όπως το Microsoft Power BI που βοηθούν στην ανάλυση δεδομένων και στη βελτίωση της λήψης στρατηγικών αποφάσεων.  
Preparing for ESG Assurance Αυτό το σεμινάριο θα καλύψει θέματα διασφάλισης της μη χρηματοοικονομικής πληροφόρησης, σύμφωνα με τη νέα οδηγία για την υποβολή ετήσιων εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (CSRD), και θα παρουσιάσει τα βήματα που πρέπει να γίνουν.  
Transactions in Real Estate: A guide for stakeholders Το σεμινάριο αφορά γενικότερα στις συναλλαγές που σχετίζονται με επενδύσεις στην ακίνητη ιδιοκτησία στην Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, θα καλύψει τους σχετικούς ελέγχους δέουσας επιμέλειας, τους όρους συναλλαγής για συμβατική προστασία αλλά και θέματα άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
CRRIII: Key changes and anticipated impact Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις βασικές πρόνοιες του επερχόμενου CRR III τροποποιητικού κανονισμού για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και για τις αλλαγές που επιβάλλει ο νέος κανονισμός στους υπολογισμούς της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών (Πυλώνας 1), ώστε να συμμορφωθούν με το αναθεωρημένο πλαίσιο.

Για περαιτέρω πληροφορίες για την Ακαδημία της KPMG Κύπρου, πατήστε εδώ.

Για να ενημερώνεστε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, πατήστε εδώ.