Τις 20 εταιρείες, που αποτελούν τις Cyprus’ Best Workplaces™ 2024 έχει ανακοινώσει το Great Place To Work® Cyprus με το σλόγκαν «Bank of Cyprus Spotlights the Cyprus’ 2024 Best Workplaces™ List by Great Place To Work®». Η λίστα διαχωρίζει τις διακριθείσες εταιρίες σε 3 κατηγορίες με βάση τον αριθμό προσωπικού. Η πρώτη κατηγορία απαρτίζεται από 10 εταιρείες από 20 μέχρι 100 άτομα και η δεύτερη από 5 εταιρείες με προσωπικό από 100 μέχρι 250 άτομα. Η τελευταία κατηγορία αφορά μεγάλες εταιρείες με προσωπικό μέρα από 250 άτομα.

Απαραίτητη προϋπόθεση, οι εταιρίες να έχουν αριθμό προσωπικού πάνω από 20 άτομα. 

Οι εταιρίες είναι:

Κατηγορία Μικρών Εταιρειών (20 – 100 άτομα)

Νο. 1 ECOMMBX

No. 2 Prospectacy Ltd

No. 3 Philip Morris International

No. 4 Deriv

No. 5 Tryfon Tseriotis

No. 6 Thermomix|Kobold Cyprus – Eminentia Trading Ltd

No. 7 Traders Trust

No. 8 D.G Techlink

No. 9 MetLife

No.10 Cyprus Global Logistics

Κατηγορία Μεσαίων Εταιρειών (100 – 250  άτομα)

Νο. 1 DHL Express

No. 2 Scorewarrior

No. 3 Hilton Nicosia

No. 4 Coca-Cola HBC Cyprus Ltd

No. 5 Varnavas Hadjipanayis Ltd

Κατηγορία Μεγάλων Εταιρειών (250+ άτομα)

Νο. 1 XM

No. 2 Vassos Eliades Ltd

No. 3 C.A Papaellinas Group

No. 4 Amdocs

No. 5 European University Cyprus

Μπορείτε επίσης να δείτε την λίστα Cyprus’ Best Workplaces™ εδώ.

Όπως επεξηγείται, στην σχετική ανακοίνωση, υποψήφιες για ένταξη στη λίστα ήταν όλες όσες είχαν πιστοποιηθεί το 2023. Η τελική επιλογή των καλυτέρων και η κατάταξη τους έχει γίνει με βάση τους κανονισμούς και προδιαγραφές που έχουν καθιερωθεί διεθνώς, στις 90 χώρες που δραστηριοποιείται  το Great Place to Work®.

Για τις δύο πρώτες κατηγορίες η επιλογή και κατάταξή έγινε με βάση το αποτέλεσμα στην έρευνα προσωπικού Trust Index© ενώ σε αυτή των πιο μεγάλων συνυπολογίζεται και το Culture Audit©.

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Ιακωβίδης Γενικός Διευθυντής του ανέφερε σχετικά:

«Τόσο η πιστοποίηση Great Place To Work® όσο και η ένταξη στη λίστα CyprusBest Workplaces  στηρίζεται σε διεθνώς καθιερωμένα και αξιόπιστα κριτήρια που μετρούν την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος των εταιρειών. Μόνο οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας μπορούν να αξιολογήσουν το εργασιακό περιβάλλον τους και αυτό γίνεται με τη διεξαγωγή του Trust Index©, μιας έρευνας προσωπικού που στηρίζεται πάνω σε ένα στιβαρό επιστημονικό υπόβαθρο. Οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστο.»

Οι εταιρείες που εντάσσονται στις εθνικές λίστες χωρών της Ευρώπης, είναι αυτόματα υποψήφιες για μια θέση στις λίστες Europe’s Medium Best Workplaces™ 2023 (εταιρείες με αριθμό εργαζομένων 50 – 500) και Fortune Best Companies to Work For in Europe by Great Place To Work® (πολυεθνικές εταιρείες και εταιρείες με αριθμό εργαζομένων 500+).

Στην ερώτηση ποια η σημασία του θεσμού για τον τόπο μας, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Διαθέτει τα εργαλεία και τα κίνητρα για να διευκολύνει τις εταιρείες του τόπου μας να δημιουργήσουν ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον που εξυπηρετεί τους επιχειρησιακούς στόχους της κάθε εταιρείας».

Όπως πληροφορούμαστε την ανακοίνωση θα ακολουθήσουν πολλές δράσεις προβολής της επιτυχίας των εταιριών αυτών. «Με Συνεργάτη Επικοινωνίας των ‘’Φιλελεύθερο’’, ‘’Philenews’’ και ΄΄Insider’’, την ενίσχυση της Τράπεζας Κύπρου που σαν μέγας χορηγός συμβάλλει στην αναγνώριση των εταιρειών αυτών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, όπως και την υποστήριξη της interFRONTIERS σε ότι αφορά την οργάνωση, θα επιδιώξουμε να προβληθούν οι εταιρείες αυτές και οι βέλτιστες πρακτικές που υιοθετούν», ανάφερε ο Κυριάκος Ιακωβίδης.

_________________________________________________________________

Tο Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου είναι ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός στην Κύπρο και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνει τραπεζικές υπηρεσίες, χρηματοδοτήσεις, φάκτοριγκ, χρηματοεπενδυτικές υπηρεσίες, διαχείριση κεφαλαίων και ασφάλειες γενικού κλάδου και ζωής. H ψηφιακή υποδομή του Συγκροτήματος αποδεικνύεται επιτυχημένη, μεταμορφώνοντας την Τράπεζα σε ένα σύγχρονο, πελατοκεντρικό οργανισμό με προσφορά τραπεζικών και ευρύτερα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κύπρο. Το Συγκρότημα επικεντρώνεται στην ενίσχυση της οργανωτικής ανθεκτικότητας και πολιτικής για Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και σχετικά µε τη Διακυβέρνηση (ΠΚΔ) θέματα (Environmental, Social and Governance, ESG) και συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία ενός οργανισμού με όραμα για το μέλλον και ξεκάθαρη στρατηγική υποστηριζόμενη από αποτελεσματική εταιρική διακυβέρνηση ευθυγραμμισμένη με προτεραιότητες αναφορικά με ΠΚΔ θέματα, με στόχο να ηγηθεί της μετάβασης της Κύπρου σε ένα βιώσιμο μέλλον.

___________________________________________________________________

Η interFRONTIERS έχει 19 χρόνια εμπειρία σε τομείς που αφορούν τη βελτίωση της απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού. Είμαστε πρωτοπόροι στην αγορά σε ότι αφορά τη χρήση αποτελεσματικών βιωματικών μεθόδων μάθησης. Ξέρουμε να αναπτύσσουμε εκπαιδευτικές παρεμβάσεις προσαρμοσμένες και στοχευμένες στις ανάγκες των πελατών μας.

Το κτίσιμο κουλτούρας ομαδικότητας ήταν πάντα το κύριο θέμα στις εκπαιδευτικές μας παρεμβάσεις. Με μια ομάδα έμπειρων εκπαιδευτών, που ξέρουν πώς να καθοδηγούν τον απολογισμό μιας Βιωματικής Δραστηριότητας, έχουμε επιτυχημένο ιστορικό έργων για την ενίσχυση της συνοχής της ομάδας.

Είμαστε περήφανοί Gold Partners της Catalyst Global για την Κύπρο και εξουσιοδοτημένη συνεργάτες της Wilson Learning.