Η CVC Capital Partners σχεδιάζει να εισαγάγει τις μετοχές της στο χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ, όπως ανέφερε σε ρυθμιστικά έγγραφα που κατέθεσε τη Δευτέρα, παρά τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις, σε μια από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) στην Ευρώπη φέτος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Την Κυριακή, το πρακτορείο Bloomberg σημείωνε σε ρεπορτάζ του ότι η CVC Capital Partners πρόκειται να αναβιώσει τα σχέδια για μια αρχική δημόσια προσφορά στο Άμστερνταμ και ενδέχεται να επιδιώξει να συγκεντρώσει περίπου 1 έως 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσωπα με γνώση του ζητήματος, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για άλλα εταιρείες ιδιωτικών επιχειρηματικών συμμετοχών να εισέλθουν στο χρηματιστήριο.

Η CVC στοχεύει σε αποτίμηση περίπου 13 έως 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του Bloomberg.

Η πρόθεση της CVC να αναζητήσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ μέσω εισαγωγής μετοχών της στο Euronext είχε αναφερθεί ως πληροφορία και από την Wall Street Journal.

Η CVC Capital έχει εξαγοράσει στην Κύπρο το Απολλώνειο Νοσοκομείο, το Αρεταίειο Nοσοκομείο και την Gialletto Ltd, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται σε ακτινολογικές και συναφείς υπηρεσίες.

Στην Ελλάδα βρίσκεται πίσω από τον όμιλο ιδιωτικής υγείας Ηellenic Healthcare Group, ενώ έχει και από τα μεγαλύτερα ελληνικά νοσοκομεία, όπως το Υγεία, Μετροπόλιταν, Μητέρα και Λητώ.